Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '14

 
Kategori
Futbol
 

Süper Kupa'da Fenerbahçe Galatasaray'ı penaltılarla yendi

Süper Kupa'da Fenerbahçe Galatasaray'ı penaltılarla yendi
 

Fenerbahçe, Galatasaray’ı  penaltılarla (3-2) yenerek Süper Kupa’yı aldı.

Bugün (25 Ağustos 2014-Pazartesi, saat:20.30)) Akşamı karşı karşıya gelen Galatasaray - Fenerbahçe Derbisinde, Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan TFF Süper Kupa maçını Mustafa Kamil Abitoğlu yönetti

Futbolseverler, geliri Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine aktarılacak maça büyük ilgi gösterirken, İzmir’deki bilet satış noktalarında uzun kuyruklar oluştu.

Tabii, maçtan önce “Maçın oynanma yeri İzmir olmalıydı” diye itirazlar vardı. Çünkü maçı Manise’daki stat ufak olduğu için maçı ancak 15 bin kişi izleyebildi; oysa İzmir’de oynansaydı , en aşağı maçı en az 50 bin kişi izleyebilirdi. Daha çok para toplanırdı. Ama işte bizim Federasyonun anlayışı…

Sahanın küçüklüğünün, darlığının zararı daha sonra, sahaya yüzlerce yabancı madde yağmaya başlağınca anlaşıldı. Maça bu yüzden defalarca ara verildi.

Takımlar:

Galatasaray: Muslera, Veysel, Semih, Chedjou, Telles, Olcan, Selçuk, Melo, Yasin, Sneijder, Burak

Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Fenerbehçe: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, M. Topal, Meireles, Emre (Alper), Kuyt, Sow, Emenike

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Goller :

Normal süre içinde ve uzatmalarda gol olmadı. Bunun üzerine penaltılara başvuruldu. Fenerbahçe penaltılarda daha başarılı olarak (3-2) Galatasaray’ı yendi.

Değerlendirme :

Galatasaray aleyhine kötü şeyler yazmak istemezdim ama ne yazık ki, maç baştan sona Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçti. Galatasaray darmadağınık görünüşüyle Sezonun başında hiç de güven vermedi.

Bunda belli ki Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli’nin rolü büyük. Prandelli takımı iyi çalıştıramamış. Bir takım hüviyetine sokamamış. Belli ki Prandelli’nin Antrenör takımı da iyi değil. Çünkü Galatasaray Lig’e henüz hazır değil. Bunu her şeyiyle gördük.

Prandelli de takıma hakim değil. Oyuncularını tanımıyor. Sahaya yabancı; yabancı dil sorunu var.

Oysa diğer yanda Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ne yaptığını bilen bir Teknik Direktör sıfatıyla sahaya çıktı. Takıma hakimdi ve ne yapılmak istendiğini futbolcularına iyi anlatmıştı. En büyük kazancı, açıkları son derece etkili ve akıllıca kullanmasıydı. Açıklar her zaman Galatasaray kalesini bombardımana tuttular, çok güzel ortalar gönderdiler.

Fenerbahçe orta sahası Emre’nin yönetimindeydi. Emre takıma hakimdi. Son derece akıllı paslarla takımını yönlendirdi. İsmail Kartal’ın en büyük hatası Emre’yi oyundan almak oldu. Emre çıktıktan sonra ancak Galatasaray Fener sahasına inmeye başladı.

Sahada yine profeyonelliğe uymayan, gerçek bir futbolcu gibi hareket etmeyen bazı oyuncular yüzünden, futbol aksadı… Galatasaray’lı Melo, bu sahalara yakışmıyor. Tavrıyla, davranışıyla hep yanlış adam hüviyetinde. Fenerbahçe’den Meireless maç sırasında  6-7 kere yerlere yattı, bir türlü kalkmak bilmedi. Belli ki böyle maçları kaldıramıyor, yoruluyor. Volkan yine kavgacı horozluğa yeltendi; hiç de hoş değildi.

Maç yağmur gibi yağan şişelerin, ateşli maytapların, taşların envai türlü maddelerin bombardımanı altında oynandı. Her iki takımın taraftarları da utansın.

Aslında bu maçı Manisa’da oynatıp da bütün tarafları zora sokan Federasyon utansın. Ne olurdu maçı İzmir’deki 50 bin kişilik statta oynatsaydınız.

Ben Prandelli’nin yerinde olsam. O takıma her şeyden önce penaltı atmasını öğretirim. Koca koca adamlar topları havaya dikip, kaleye atacaklarına tribünlere attılar. Ayıptır.

Prandelli bu dönem ne yapacak bilemiyorum. Ben yöneticilerin yerinde olsam kara kara düşünürüm. Bu takım bu haliyle ligi çıkaramaz. Yeni transferler oturmamış. (Olcan hariç…) Prandelli saçmalıyor, onun yanına, akıllı bir Türk Antrenör bulup koymak gerekir.

Bence bu takım ancak Sabri’yle hayat bulur! (Yaşasın Sabri Reis..) Yoksa boşunadır. Çünkü takımın gerçek bir kaptanı yok; takımın ruhu yok.

Bu şekilde elbet sonuç normaldir. Galatasaray aslında normal 90 dakikanın sonunda sahadan rahat yenik çıkabilirdi ama hepsi oturup kalkıp Kaleci Muslera’ya dua etsinler. Çok iyi adam, çok iyi kaleci…

 

  

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..