Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '10

 
Kategori
Haber
 

Süper Lig 4 yıl daha Digitürk'de!

Süper Lig 4 yıl daha Digitürk'de!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


2010-2014 yıllarını kapsayan Türkiye Futbol Federasyonu yayın hakları ihalesi sonuçlandı. İhaleye katılacağı söylenen Digitürk, Türk Telekom, D-Smart (Kanal D), TRT ve NTV şirketlerinden D-Smart, TRT ve NTV, A Paketi ihalesine girmedi. Digitürk ve Türk Telekom arasındaki kıyasıya rekabetin sonunda Süper Lig'in, 4 yılı kapsayan, şifreli, canlı yayın hakkını kazanan taraf Digitürk oldu. Digitürk, 321 milyon dolar gibi çok yüksek bir bedelle A Paketi ihalesini kazanmakla birlikte; Süper Lig'in isim hakkını ve bu ligden haftada en az dört maçı yayınlayıp tüm maçların kaydını yapma ve müsabaka görüntülerini uluslararası kuruluşlara pazarlama hakkına da sahip oldu.

TFF 1. Lig'in isim hakkını ve bu ligden haftada en az üç maçın şifreli veya şifresiz olarak yayınlanmasını kapsayan B Paketi ihalesini ise 40 milyon 210 bin dolar muhammen bedel üzerinden teklif veren TRT kazandı. TRT ayrıca Süper Lig maçlarının geniş özetini yayınlama ve üç dakikalık haber amaçlı görüntüleri başka kuruluşlara satma hakkına da sahip oldu.

Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarını 3G mobil şebekeler üzerinden yayınlama hakkını kapsayan C Paketi ise 13, 5 milyon dolar muhammen bedel üzerinden teklif veren Türk Telekom'un oldu.

321 milyon dolar gibi yüksek bir fiyatla Süper Lig canlı yayın hakkını kazanan Digitürk, 10 yılı aşkın süredir bu hakkı elinde bulundurmasının avantajını kullanarak tabii ki ödediği bu miktarı kara çevirmeyi bilecektir. Bu hakkı 4 yıl daha elinde bulundurmaya devam edecek olan Digitürk, yeni sezonda çeşitli değişiklikler yaparak halkın kendilerine olan talebini arttırmalıdır. Bunu çeşitli cazip kampanyalarla, hizmet kalitesini arttırmakla veya halkın beğenisini toplayacak proje ve uygulamalarla gerçekleştirebilir. Zaten Süper Lig başlı başına halkın ilgisini çekmeye yeter bir faktördür ancak bu çekiciliğin yeni ve farklı uygulamalarla desteklenmesi hem takımlarımızın hem de izleyicinin yararına olacaktır.

Bu ihalenin sonucunun Türk Takımlarının yararına olmasını diliyor, elde edilecek gelirlerin doğru şekilde değerlendirilmesiyle ligimizin kalitesinin daha üst düzeylere yükselmesini temenni ediyor, ihaleden çıkan bu sonuç Türk Futbol camiası ve tüm futbolseverlere hayırlı, uğurlu olsun diyorum...

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..