Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Süper Lig cadı kazanı

Süper Lig cadı kazanı
 

23. haftasını geride bıraktığımız ligde lider Sivasspor’un puan kaybına zirve yolundaki rakipleri 3’er puanla karşılık verirlerken 5 adaylı şampiyonluk yolunda işler iyice kızıştı.

Geçtiğimiz haftanın ardından, lider ile lig beşincisi arasındaki 5 puanlık farkın, Almanya’dan (4 puan) sonra Avrupa’da en düşük olduğu lig olan Turkcell Süper Lig’in heyecan ve rekabetin doruğa ulaştığı ve mücadele ile seyir zevki yarattığını ifade etmiş, markalaşma yolunda atılan bu çıkışı ele almıştık.

*Ligimizin marka değeri ve Avrupa ligleri

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=165651

Bu 5 puanlık fark, lider Sivasspor’un puan kaybıyla 3’e indi ve şampiyonluk yarışı, tam bir “foto finiş” lik hal aldı.

Gelelim haftanın değerlendirmesine;

Lider Sivasspor, üst üste aldığı iki Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından dağılan konsantrasyonu ile ikinci yarının hayal kırıklığı Ankaraspor önünde 1 puana razı oldu. Bu maç, kötü gidişata mahal vermemek ve zararın en başından dönmek açısından da oldukça önemliydi. Çünkü ligde kaybedilen bir üç puan –devamının gelmemesi durumunda- telafisi kolay mümkün bir kayıptır. Hele bu kayıp Fenerbahçe deplasmanında ise. Gel gör ki, ardından gelebilecek diğer puan kayıpları –şampiyonluk yarışında zaten tecrübesiz bir Anadolu takımı üzerinde- sonun başlangıcı etkisi yapabilir. Yine de telafisi, kolay toparlanmak ve ileriye bakmaktır.

Maçta futbolun önüne geçen enstantaneler ise, Bülent Uygun’un sıra dışı tavırlarıydı ki; Türk futbol kamuoyu ve seyircisi Uygun’un bu hareketlerini oldukça yadırgadı. Bu 8 konumdaki bir takımın teknik patronu –herkesten daha çok- soğukkanlı olmalı ve futbolcularına da bu haliyle örnek olmalıdır.

Beşiktaş, havlu atmamakta direnen lig sonuncusu Hacettepespor’u zorda olsa 3-2 yenerek haftayı karlı kapattı.

Fenerbahçe, Türkiye’nin en modern ve yeni stadyumu Kadir Has’ın açılış maçında ev sahibi Kayserispor’u kurtarıcı ikilisi Alex ve Semih’in birer golüyle geçti.

Profesyonelliğe direnen bir hareketiyle kırmızı kart gören Volkan, rakibine tehditvari el-kol hareketleri yapan Emre kameralara yansıyan hakemi eleştiren ilginç hareketleriyle Roberto Carlos maça damgasını vuran Fenerbahçelilerdi.

Maçın topa sahip olma yüzdesi ve her topun başına koşup, gemisini kurtarma gayretleri içerisindeki kaptan Mehmet Topuz maçın diğer yazılası objeleriydi.

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, Denizli maçındaki tarihi hatasını Konya karşısında yineledi ve evinde çok değerli bir 3 puanı daha bıraktı. Sayısız gol pozisyonundan Gökhan-Umut ikilisi yararlanamazken, Konya’yı Roman sırtladı.

Son haftaların öle dirile maç kazanan takımı Galatasaray seriyi bozmadı ve çok zorlandığı maçta 3 puanı almasını bildi. Bursaspor maçın son bölümlerinde Galatasaray’ı adeta köşeye sıkıştırıp dövse de, rakibini indirmeyi başaramadı.

İ.B.B. adım adım ligin dibine doğru iniyor ve boş tribünlerin itici gücüyle küme kabusları görmeye başlıyor artık. Trabzon’u deplasmanda yenen Denizlispor çıkışını Olimpiyat deplasmanında da sürdürdü ve çok değerli 3 puanın sahibi oldu.

Son haftaların suskun takımı Gaziantepspor evinde 1 puanı uzatma dakikalarında kurtarırken Antalyaspor kaçan 2 puanla kahroldu. Yenilgi sonrası teknik direktör Nurullah Sağlam istifa etti/ettirildi.

Ankara derbisinde ise gülen taraf kırmızı-siyahlılar oldu. Gençlerbirliği’nin genç golcüsü Troisi birkaç haftalık aradan sonra golle döndü. Ankaragücü S.O.S. vermeye devam ediyor.

Haftalar önce küme düşmesine kesin gözüyle bakılmaya başlanan Kocaelispor direnmeye devam ediyor. Galatasaray’ı 5 golle geçen yeşil-siyahlılar, Rıza Çalımbay’ın Eskişehirspor’unu da Taner Gülleri’nin golüyle geçerek inadını sürdürdü.

Kocaeli seyircisinin inanılmaz desteği ve takımın inancı ligde kalma adına ümit ışıkları saçıyor.

Dibi ateş gibi yanan ligimizin üstü de fokur fokur kaynıyor. Ne şampiyonu ne de düşecek takımları kestirmek mümkün şu anda. Her geçen haftanın ayrı bir sıralama ve heyecan getirdiği Süper Lig, kendisini zorla izlettirmeye devam edecek gibi…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..