Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden

Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden
 

Yaklaşık bir aylık bir aradan sonra Süper Lig’de ikinci yarı olanca heyecanı ile yeniden start aldı. Bu yıl hava şartları da göz önüne alınarak ilk kez uygulanan şekliyle ilk yarı 16. hafta itibari ile sona ermiş, ilk yarının son haftası olması gereken 17. Hafta ise 2. yarının açılış haftası oldu.

Müthiş bir mücadeleye sahne olan ilk yarıda şampiyonluk yolunda son yılların alışılagelmişinin dışında Sivasspor, Trabzonspor ve Ankaraspor da yerini aldı. Son iki yıldır bu sinyali veren ve hatta geçtiğimiz yıl son haftaya kadar şampiyonluk kovalayan Sivasspor’un yanında bu sezon komple yenilenen adete kabul değiştiren bir Trabzonspor ve kalburüstü kadrosuyla Ankaraspor da yarışın sürpriz olmayan adayları.

Sezona kötü bir start alan Fenerbahçe de sonradan yaptığı atak ve 3 puanla tamamladığı kritik derbilerin önemli katkısıyla ilk yarıyı lider Sivasspor’un iki puan gerisinde tamamlamıştı.

Aynı puanla zirveyi paylaşan Anadolu temsilcileri Sivas ve Trabzon’u üç büyükler takip ediyordu.

Düşme potasında ise bu senenin yine sürpriz Ankara takımları Hacettepe ve Ankaragücü ile sezona kötü başlayıp toparlanamayan sonuncu Kocaelispor vardı.

Devre arası dönemini kamplarla değerlendiren takımlarımızda flaş denebilecek herhangi bir transfer olmadı henüz. Çok speküle olan bir Yusuf Şimşek’in Beşiktaş’a transferi dışında Fenerbahçe’nin gelecek adına yatırım anlamı taşıyan 4 genç transferi dikkat çekti.

Dün Ankaraspor’un zirve yarışında ben de varım dercesine Konyaspor karşısında 3 golle alınan 3 puandan sonra bugün de günün önemli maçında Sivasspor, Galatasaray engelini 2 golle aşarak yola devam dedi. Hatırlarsanız geçen yıl zirve mücadelesi verdiği takımlardan 3 puan alamadan kaybettiği şampiyonluk adına bu yıl çok daha iyi bir gidişat sergiliyor. Bugünkü Galatasaray maçı ile birlikte 4 büyüklerle oynadığı maçlardan ikisini (FB ve GS) kazanıp, ikisini de (BJK ve TS) bir puanla tamamladı.

Bu akşam Beşiktaş, Denizli’yi ağırlarken yarın da yine Fenerbahçe-Trabzonspor arasında zorlu bir mücadele izleyeceğiz.

Yıllarca 4 takımın tekeline girmiş olan şampiyonluk yarışına bu yıl Sivas, Ankara ve Kayseri gibi Anadolu kulüplerinin de katılması ligimizde kalite anlamında mutluluk verici.

Dileğimiz odur ki, bu lig yeni şampiyonlar görüp, yeni heyecanlara sürekli gebe olsun. Sivasspor’un bugünkü GS galibiyeti bu yolda oldukça manidar ve Sivas adına umut verici bir skordur.

Tüm kulüplerimize fair play dâhilinde başarılı bir 2. yarı temenni ediyoruz.

İyi hafta sonları…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..