Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Süper Lig'de ikinci haftanın görünümü

Süper Lig'de ikinci haftanın görünümü
 

HAFTANIN TAKIMI


Geçen yıl başlayan şike davası ve bu sezon öncesi UEFA tarafından Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen ve şu anda tahkim süreci devam eden cezalar nedeniyle biraz tatsız başlayan ligimizin ikinci haftası oynandı. İlk iki haftada beklentilerin bile aksine gerçekten kıran kırana maçlar oynandı.

İşte ikinci haftanın satır başları:

- Fenerbahçe kalecisi Mert, henüz daha ikinci haftada ikinci penaltı kurtarışı yaptı. Arsenal karşısında Volkan'ın yediği gollere bakınca, keşke Mert oynasaydı diyorum. Yanal'ın adaleti varsa, büyük bir hata yapana kadar kale Mert'in olmalı. Adalet ve rekabet böyle sağlanır.

- FB seyircisi gibi bizler de, Konya maçında olduğu gibi 'Acaba Fener ne zaman gol yiyecek?' diye hop oturup hop kalktı. Fakat takımı kurtaran Fenerli futbolcuların performansı değil de, Eskişehirsporlu Necati'nin performansı oldu!

- İlk haftanın lideri Akhisar Belediyespor, Ankara'da Gençlerbirliği deplasmanında bu sefer üç golle mağlup olarak taraftarlarını şaşırttı. Milli Takım antrenörlüğü  Hamzaoğlu'nu şaşırtmış anlaşılan.

- MP Antalyaspor yine golsüz berabere kaldı. Eğer iyi bir golcü almazlarsa, bu yıl iddiacılar için banko 'alt' oynanacak bir takım olacak.

- Kasımpaşaspor yaptığı flaş transferlerin sonucunu alacağını ve ligin dişli takımlarından olacağını Kayseri'ye üç gol atarak gösterdi.

- Bursaspor-Galatasaray, Trabzon-Rize ve Elazığ-Karabük maçlarındaki mücadele İngiltere ve İspanya liglerini aratmayacak düzeydeydi.

- Trabzonlu Volkan Şen'in tribünlerden gelen ağır sözler karşısında duygu patlaması yaşaması ve ağlayarak sahayı terk etmesi, sahalarda ender görülen veya bir kez daha görülemeyecek bir olaydı. TS Teknik Direktörü Mustafa Reşit Hoca'nın oyuncusuna sahip çıkıp anlayışlı olması ne kadar insancılsa, Başkan Hacıosmanoğlu'nun olaya sadece katı bir profesyonellik penceresinden bakarak oyuncusunu suçlaması o kadar acımasızdı. Her şeyimizin amatörce yönetildiği bu ortamda gencecik oyuncularımızdan tam bir profesyonellik beklemek biraz amatörce olmuyor mu, Başkan?

- Haftanın takımı; eksikliklerine, organizasyon sorunlarına ve hocasının ligimizin acemisi olmasına rağmen Beşiktaş oldu. İlk iki haftada 6 gol atıp iki gol yiyen ve puan kaybetmeyen tek takım olarak alkışı hak etti.

İkinci haftanın sonunda 18 takımlı ligimizde yenilmeyen 4 takım kalması, puan kaybetmeyen tek takımın bulunması aslında ligimizin bu sene ne kadar zorlu geçeceğinin göstergesidir.

Futbolseverlere iyi seyirler.

Sağlıkla kalın.

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..