Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Süper Lig'de puanların açılmasına izin verilmiyor?

Süper Lig'de puanların açılmasına izin verilmiyor?
 

Futbol ve Karlılık

Türkiye'de ve bir çok Avrupa ülkesinde şike olduğunu anlamak için sadece bir hususa keskin bir gözle bakmak lazım. Bırakın Lig liderlerini senelerden beri ilk üç takımın kimler olacağını hemen hemen sezon sonuna kadar bilmek imkansızken, küme düşecek takımlar haftalar öncesinden belli oluyor. Bu durum ister istemez insanın aklına şu soruyu getirmekte. Futbol'da lig heyecanı bitmesin ve takımların taraftarları kaz gibi yolunsun ve stadı doldursunlar diye bir taktik mi uygulanmakta. Nedense lig lideri ve ilk üç takımın diğer takımlardan ayrılmalarına arayı açmalarına izin verilmiyor sanki. Hakemler düdüklerini buna göre çalıyor sanki.

İnsanlar futbol maçlarına yığınla para ödeyerek gidiyor, futbol futbol olmaktan spor olmaktan çıkalı çok oldu, bu tamamen kapitalist sisteme eklemlenmiş ve içi oyun kokan bir spor oyununa dönüştü.

Futbol takımlarının oynadıkları maçlarda aldıkları galibiyetler klüplerin kasalarını doldurmakta, Avrupa kupalarındada takım eşleşmelerini seçerken dikkat ettiniz mi? Adamların elleri çanağın içinde yalandan dönderip seçiyorlar takımları.

Ben bunca paranın döndüğü bi işte asla hesapsız kitapsız iş yapacaklarını işi şansa kadere bırakacaklarına inanmıyorum.

Düşünsenize bir, bir takımın aldığı parayı, sporcuların kazandıkları milyon dolarları. Bunca para dönerken ortadaki hakemin 90 dk sadece maç başına 300-500-1000 TL paraya düdük çaldığını düşünmek ne mümkün?

Futbolun futbol olmaktan çıktığını ve tamamen kapitalist sistemin parçası içi kirlenmiş bir sanayi olduğunu düşünüyorum. Böyle olmasaydı hala Fenerbahçe ve Galatasaray'lı futbolcular Metin Oktay ve Can Bartu ahlakına sahip olabilirlerdi belki.

En azından klüp başkanları kendilerini Cumhurbaşkanı gibi görüp rahatça şike yapmaya kalkmazlardı.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..