Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Süper ligde 27.hafta maçları nasıl sonuçlanır

Süper ligde 27.hafta maçları nasıl sonuçlanır
 

süperlig ateşi devam ediyor


Galatasaray–Fenerbahçe

Galatasaray geçen hafta Trabzonspor deplasmanında çok önemli bir üçpuan bırakarak yarışta yara aldı, hala lideri takip etmeye devam ediyor ama takımda ve camiada sıkıntılarda az değil, oynayıp oynamayacağı belli olmayan sakat ve sorunlu oyuncular çok fazla, geçen hafta Trabzon’a kaybederekte strese girdiler, artık puan kaybına tahammülleri kalmadı.

Fenerbahçe önce haftasonu kendi sahasında Gaziantep’i zorda olsa yenerek moral buldular, ardından da Çarşamba akşamı kupada Manisaspor karşısında net bir galibiyet alarak moral buldular ve kupada da finali garantiler gibi.

Galatasaray maçına da bu moralle çıkacaklar, Galatasaray gibi onlarda da çok fazla sıkıntı var, sakatlar ve sorunlu oyuncular çok fazla.

Ancak Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye oranla kadrosu çok daha geniş ve sonuca direk etki edecek oyuncuları çok fazla, çok zor bir maç olacağı kesin, çetin bir mücadele olacak.

Şuan için takımların performansını, saha içerisindeki mücadelesini ve oyuna katkılarını göz önüne alarak her iki takımıda teraziye koyduğumuzda Galatasaray bariz şekilde önde.

Bütün bunları değerlendirdiğimizde kendi sahasında ve seyircisi ile birlikte mücadele ederek Galatasaray maçı kazanacaktır.



Beşiktaş–Eskişehirspor

Beşiktaş liderin en yakın takipçilerinden, geçen hafta Kasımpaşa karşısında berabere kalarak çok önemlibir avantaj yitirdi, ama lideri yakalamak için hala şansları çok fazla, ayrıca bu hafta aynı puanda oldukları rakipleride birbirleri ile derbi maçı oynayacak olması nedeni ile bu maç çok daha önemli oldu, Beşiktaş kazanırsa her şartta rakiplerinden birine puan farkı yapacak.

Eskişehirspor iddaasız, sıkıntısı yok, sadece her maçını kazanmak ve ligi ilk beş arasında bitirmek için çabalıyor, Rıza Çalımbay’da camiaya kendini kanıtlama çabası içerisinde olacak.

Şampiyonluk yarışında iddaasını devam ettirmek isteyen Beşiktaş sahasında en önemli ve etkili gücü olan taraftarı ile bu maçı kazanacaktır.

Kayserispor–Trabzonspor

Kayserispor son haftalarda bir düşüş içerisinde, kendilerinden beklenen performansı bir türlü sahaya yansıtamıyorlar, aslında Avrupa kupalarında katılma şansları vardı ama bunuda zora soktular, artık ligde hedefsiz ve gelecek yılın planlarını yapan bir takım oldular.

Hafta içerisinde Tolunay Kafkas’ın da yıl sonu görevi bırakacağını açıklaması ve yönetimin de bunu kabul etmesi takımı sarstı, takım da artık eskisi gibi mücadele edip kendini zorlamıyor, hedeften kopmaları konsantrasyonu bozdu.

Trabzonspor ligin en iyi mücade eden ve formda takımı diyebiliriz, geçtiğimiz hafta Galatasaray ile çok zorlu bir maçoynadılar ve akabinda Perşembe akşamıda Antalyaspor ile yine çok zorlu bir kupa yarı finali maçı oynayarak maçı kazanmasını bildiler.

Öncelikli hedefleri kupa olmasına karşılık ligde de rakiplerini takip ediyorlar ve hala şansları devam ediyor, kupada finali garantilediler gibi, ligde artık bundan sonraki maçları gelecek sezona hazırlık şeklinde de olacak, bu nedenle birçok futbolcusunu deneyecek ve şans verecek, bu futbolcularda kendisinigöstermek için oynayacaklar.

Kayserispor her nekadar kendi sahasında ve seyircisi önünde oynayacak olsa da Şenol Güneş tecrübesini ve Tarbzonspor’da kalitesini sahaya yansıtarak maçı kazanacaktır.

İ.Büyükşehir Belediye–Bursaspor

İ.B.Belediye hafta içerisinde çok şike soruşturması çerçevesinde zor günler geçirdi, bu soruşturma takımın performansını nasıl etkileyecek göreceğiz, puan sıralamasında çok rahatlar, herhangi bir hedefleride yok, her maçı kazanmak için oynuyorlar, takım olarak mücadele ediyorlar.

Bursaspor şuan açık ara ligin lideri, İ.B.Belediye ile oynayacağı maç çok önemli, geçen iki haftada Bursaspor’da bir düşüş gördüm, maçlarını kazanırken çok zorlandı, son haftalara girilirken yorgunluk ve stresmi başladı acaba diye düşünmeye başladım.

Yarıştaki rakipleri bu hafta derbi oyanayacak, biri veya ikisi birden bu hafta kesin puan kaybedecek, kendiside kazanırsa puan farkını iyice artıracak.

Bu nedenle de yarışta avantajını artırmak için önce yenilmemek sonra da kazanmak için oynayacaklar, rakipleri puan kaybedip kendisi kazanırsa çok büyük biravantaj yakalayacak.

Bunun yanında İ.B.Belediye’de takım oyununu iyi oynayan ayağa top yapıp, kotra ataklarla ve çabuk oyuncuları ile hucuma iyi çıkan birekip, bu nedenle maç çok zorlu geçecek ama Bursaspor liderliğinde vermiş olduğu hazla bir adım önde.

Gençlerbirliği–Diyarbakırspor

Gençlerbirliği kendi sahasında kolay kolay kaybetmeyen ama kazanamayan bir takım, oynadığı 13 maçın 6’sı beraberlik, ligde iddaası yok, düşme hattından da uzaktalar, ligi bitirdiler ve gelecek senenin planlamasını yapıyorlar, geçen hafta Sivas deplasmanında kazandılar, iyi tempo tututurup iyi mücadele ediyorlar.

Diyarbakırspor için her maç final, her maçı kazanmak için oynayacaklar, düşme hattında tam ateşin içindeler, kaybedilecek puanlar çok şeylere mal olabilir, bu maça da kazanmak için çıkacaklar, saha dışı olaylardan dolayı fırtınalı haftalardan sonra artık rahatlar, sadece maçları düşünmeye başladılar.

Gençlerbirliği çok rahat, Diyarbakırspor kazanamasa da kaybetmemek zorunda, bu nedenle zorlu maç, Diyarbakırspor normal performansından fazlasını sahaya yansıtacak, bu nedenle maçı kazanır en azından kaybetmez.

Gaziantepspor–Sivasspor

Gaziantepsor geçen hafta zorlu bir mücade sonrası İstanbul’da Fenerbahçe’ye yenildi, Gaziantep iddaası olmayan birekip, ligi bitirdi sayılır, puan olarak iyiler, sıkıntıları yok, hem gelecek sezonun planlamasını yapıyorlar hem de maçları kazanmak için oynuyorlar.

Sivasspor geçen hafta kendi sahasında Gençlerbirliği’ne yenildi, şuan sıralamada tam ateş hattında.

Her kaybettiği puan ile kendisini biraz daha ateşe atıyor, bundan sonraki haftalarda puan kayıplarını en aza indirmesi ve hatta bütün maçlarını kazanması gerekiyor, geçen haftaki mağlubiyetten sonra teknik direktörlük değişikliğine gittiler ve takımın başına Mesut Bakkalı getirdiler.

Mesut Bakkalı tanıyoruz ancak şuan atkımın içerisinde bulunduğu durum itibarı ile nasıl bir takım izleyeceğiztahmin etmek güç, öncelikle takımı bu durumdan kurtarmak için çalışacak.

Gaziantepspor rahat olması ve kendi seyircisi önünde oynaması itibarı ile maça kazanmak için çıkacak.

Sivasspor’un puan kaybına tahammülü yok, kesinlikle galibiyet için oynayacaklar, her türlü sonuç çıkabilir.

Denizlispor–Kasımpaşa

Denizlispor düşme hattında puan olarak çok gerilerde, matematiksel olarak hala kurtarma şansları var ancak ligin ikinici yarısından itibaren gösterdikleri performansı iki haftadır gösteremiyorlar.

Kadroları yeterli değil, futbolcular yoruldular, performansları düştü ve çok zorlu rakipler ile oynamaya başladılar, bu nedenle artık çok zorlanıyorlar ve mücadeleleri yeterli olmuyor.

Kasımpaşa’da matematiksel olarak düşme hattına yakın birkonumda ama alttaki rakiplerinin performans yetersizliği onları rahatlatıyor, yani bunlar gelir bizi yakalar ve zorda kalırız sıkıntısı yok, bu nedenle rahatlar, her ne kadar deplasmanda oynayacak olsalarda bu maçada rahat çıkacaklar, bu maçta puan kaybetseler de önümüzdeki maçlarda telafiisi olabilir.

Denizlispor kendi sahasında ve seyircisi önünde kesinlikle maçı kazanmak, üç puan alarak ümitlerini devam ettirmek için oynayacak ve seyircisinin desteği ile de bunuda başarabilir.

Antalyaspor–Manisaspor

Antalyaspor sıralamada rahat, ligi bitirdi sayılır, ligde iddaaları kalmadı, sadece kupada mücadele ediyorlar, gelecek sezonun planlamasına başladılar, iyi mücadele ediyorlar, etkili oyuncuları var, Perşembe akşamı Trabzonspor ile zorlu bir lig maçı oynadılar, çok mücadele ettiler, direndiler ama formda Trabzonspor karşısında tutunamadılar ve iki gol yediler.

Manisaspor’da Antalyaspor gibi kupada mücadele ediyor, onlar da Çarşamba akşamı Fenerbahçe ile zorlu bir mücade oynadı ve onlarda iki gol yiyerek maçı tamamladı.

Bu maçta çok önemli birkaç oyuncuyu oynatmadılar ve dinlendirdiler, bu oyuncular oynasa belkide sonuç daha farklı olabilirdi, Reha Kapsal belki de bu maçı düşünerek oynatmadı.

Kalabane gibiçok önemli bir savunma oyuncusu da karmızı kart gördü.

Ligde puan sıralamasında çok kritik bir yerdeler, ateş çemberinin tam kenarındalar ve heran ateşe düşebilirler, kesinlikle puan kaybına tahammülleri yok, üç puan alamıyorsa bile bir puan almak için oynayacaklar ve düşme hattındaki rakipleri ile mesafeyi korumaya çalışacaklar.

Antalyaspor evinde kazanmak için oynayacak, kupa maçının yorgunluğu olacak, Manisaspor’da da yorgunluk olacak ama puana daha çok ihtiyacı olan ve daha çok isteyen Manisaspor Antalya’dan kesinlikle puanla dönecektir.

Ankaraspor–Ankaragücü
Ankaragücü bu haftayı Ankaraspor maçının bay geç geçmesi nedeniyle maç oynamadan geçirecek.

 
Toplam blog
: 20
: 734
Kayıt tarihi
: 03.03.10
 
 

Spor hayat, futbol zevktir. İstanbul'da yaşıyorum. Futbolu severek ve zevkle takip ediyorum. Bir dön..