Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Superman bile ABD’den bıktı

Superman bile ABD’den bıktı
 

google imaj


“Superman, Tahran’da 1 milyon kişinin düzenlediği rejim karşıtı bir gösteriye gidiyor. Zira, alana o kadar çok polis konuşlandırılmış ki, İranlıların ‘yalnız olmadıklarını bilmelerini’ istiyor. Polis gösteriye müdahale etmiyor, ancak İran Superman’in katılımını savaş nedeni sayıp, onu ABD Başkanı adına hareket etmekle suçluyor. Daha sonra, Superman ile ABD ulusal güvenlik danışmanı arasında, şu konuşma geçiyor: 

- İran rejimi reform sözü verdi mi? 

Hayır. 

- O zaman gösteriş budalalığın ne işe yaradı? Yaptıkların uluslararası bir olay çıkardı. Senin müdahaleni savaş nedeni sayıyorlar. 

Bunun farkındayım. Ve haklısınız. Hata yaptım. Yarın BM önünde bir konuşma yapmayı ve onları Amerikan vatandaşlığından vazgeçtiğim konusunda bilgilendirmeyi planlamamın nedeni de bu. 

- Ne? 

Hareketlerimin ABD politikalarının aracı olarak görülmesinden yoruldum. Hakikat, adalet ve Amerikan tarzı artık yeterli değil. Dünya çok küçük, çok içiçe.” 

http://dunya.milliyet.com.tr/superman-iran-yuzunden-abd-vatandasligini-birakiyor-/dunya/dunyadetay/30.04.2011/1384263/default.htm 

Duruma bakar mısınız? 

ABD’yi kurtaran süper kahramanlardan biri ABD vatadaşlığını bırakıyor, bizde başbakan ABD pasaportu alıyor. 

Yanki muhafazakarlar duruma çok kızmış. Süpermen ABD’ye inanmıyorsa, onun hiçbirşeye inanmayacağını önesürmüş. 

Ancak Süpermen hata yapıyor: 

Dünya çok küçük ve içiçe değil, globalizmin yanılgısı bu, dünya çok büyük ve birbirinin dışında kalan ve kalması tersine / negatif diyalektik nedeniyle, daha uygun olan farklılıklar ve karşıtlıklar var. Global sentez aramıyoruz, bireysel özgünlük arıyoruz, yoksa tarih çürüyecek. Varolanlara da yaşama hakkını, gerekirse Süpermen’i öldürerek yaratıyoruz. 

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..