Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '21

 
Kategori
Müzik
 

Süperstar'ın geri dönüş albümü

Süperstar Ajda Pekkan'ın yeni albümü 'Ajda' nihayet bugün yayınlandı. Nihayet diyorum çünkü 'Yakar Geçerim'in yer aldığı 'Farkın Bu'nın üzerinden 10 yıl geçti. Ama o şarkının da çıktığı günden bu yana ekmeğini layığıyla yedi ve yemeye de devam ediyor. Aralarda yaptığı tekli ve projelerle ağzımızdan bir parmak bal çaldı, yetti mi hayır.. 
 
Geçtiğimiz yıl yeni bir albüm haberiyle gelen Süperstar, repertuvar konusunda ince eleyip sık dokuduğunu, stüdyolarda saatlerce vakit geçirdiği en iyisi için çaba sarfettiği cümle alem biliyor. 
 
10 yıllık aranın ardından 7 şarkılık yeni albümü 'Ajda' artık kulaklarda. Albümün künyesine baktığımız zaman Ozan Çolakoğlu yine bu albümün bel kemiği. Şehrazat, Serdar Ortaç, Sera Tokdemir, Okay Barış, Gülden, Özlem Argon ve Reşit Gözdamla gibi besteciler; düzenlemeler ise; Ozan Çolakoğlu, Alper Atakan ve Tarık İster yer alıyor. 
 
Sosyal medyada albümün yedi şarkıdan oluşmasıyla ilgili bir sürü yorum okudum; bence haklılar. 10 yıl sonra yeni bir albüm var ama yedi şarkı hatta altı 'Düşünme Hiç' yeniden cover olmuş. Altı şarkı bence yetersiz 10-12 şarkılık albümler görmeye hasret kaldık gerçekten. 
 
Albümün açılış şarkısı olan 'Bi Tık' bir Şehrazat şarkısı. Yeniden sıfır bir şarkıda buluşmaları şahane olmuş cover olmamasına çok sevindim. Hatta bu şarkının da günlerden öncesinden sızdırıldığı haberleri de çıktı. 'Bi Tık'ın Sunrise ve Midnight olarak iki versiyonu var. Ben 'Sunrise' versiyonunu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Şehrazat ve Ajda'nın müzikal birikimine yenisi eklendi. 
 
Serdar Ortaç ve Sera Tokdemir ortaklığı 'Sadece', Okay Barış'ın 'Mümkün Değil'i ile metronom giderek artmaya başlıyor. Gülden'in alışık olduğumuz melankolik tavırlarına ara vererek Ajda normlarına uygun orta tempolu 'Ölsem Unutmam'da albümün dinamosunu belirleyebilecek şarkılar arasında.
 
Albümün en dikkat çekeni Özlem Argon ve Reşit Gözdamla ortaklığı 'Bilebilirsin' gizli hitlerden biri olamaya aday. Bir sürpriz şarkı ise; 1983 yılındaki kült albümü 'Süperstar'83' den sıyrılan 'Düşünme Hiç'in yeni pop versiyonu da yer almakta. 
 
Süperstar'ın geri dönüş albümü olan 'Ajda' ile yeni hamleleri, müzik severlerin yorumları ve geri dönüşü gerçekten hak etti mi hep birlikte göreceğiz
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..