Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Süpriz Abant tatili..

Süpriz Abant tatili..
 

Abant gölünü yakın çevreden olup da görmeyenimiz yoktur. Özellikle Ankara ve İstanbuldakilerin sıkça uğrak yerlerindendir..

Çam ormanlarıyla çevrili Abant gölü her mevsim ayrı güzellikleriyle bizleri misafir eder. Kışın karlı havada göl donar her yeri bembeyaz kar kaplar. Çam ağaçlarının karlı görüntüsü çok değişik bir atmosfer yaratır. Aşağıdaki karlı çam görüntüleri benim yakalayabildiğim enstantelerdir.

İlkbaharda yemyeşil çimenler ağaçlar altında serin serin oturup baharın tertemiz havasını içinize çekebilirsiniz.

Sonbaharda da ayrı bir güzelliği oluyor.Her yer sapsarı hazan mevsimi.Sarının her tonunu görmek mümkün oluyor.Öyle resimler yakalıyorsunuz ki sanki takvim resimleri gibi.

Abant mis gibi havasıyla bütün mevsimlerde şehirin gürültüsünden kaçmak için ilk akla gelen yerlerdendir.Abant yolu üzerinde yol boyunca kışın ızgarada sucuk ekmek kokusu sizi yedirmeden geçirmez zaten.....

Bir hafta sonu eşim supriz yapıp abanta gittiğimizde önce otelimize yerleşip sonra karnımızı doyurduktan sonra göl kıyısında yürüyüşe karar verdik.Kışın ortası olduğu için göl buz tutmuştu.Bir tarafta orman bir tarafta donmuş göl...Gölün çevresi 7 km imiş..Son km lere geldiğimizde bende hal kalmamıştı artık.Faytonla da dolaşabilirsiniz fakat biz yürüyüşü tercih ettik.

Otele döndüğünüzde yorgunluğunuzu atmak için havuzundan saunasından yararlanabilirsiniz.Camın dışında bembeyaz kar görüntüsü eşliğinde siz içerde sıcacık havuzun içinde keyif yapabilirsiniz.

Burada doğa sporlarını da yapmak mümkün.Sadece belgesi olanlar balık tutabiliyor. Abant ın havasına da pek güven olmuyor.Yazın ortasında bile sizi üşütebilir.Giderken tedbirli gitmek gerekiyor.

Abant günübirlik piknikçiler içinde uygun bir yer.Pikniğinizi yapıp köylülerin kendi ürünlerini sattığı küçük Pazar yeri gibi yerden alışveriş yapabilirisiniz.Ben buradan kurufaülye almıştım hani böyle kocaman olanlarından.Pişirdiğimde tadı aynı kestane gibiydi.

Bir hafta sonunu da böyle yeşillikler veya bembeyaz karlar içinde 2 gün geçirdikten sonra yine üzülerek İstanbul a dönmek üzere hazırlıklar başlıyor....

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..