Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Suratı olmayan kadınla evli olmak

Suratı olmayan kadınla evli olmak
 

“Suudi Arabistan’ın Hamis Muşayt kenti yakınlarındaki bir köyde bir adam, 30 yıldır evli olduğu karısının yüzünü görmek isteyince, boşanmanın eşiğine geldi.

Boşanma talebi, aile geleneği olarak peçesini kocasının bile önünde açmayan kadından geldi. Karısının yüzünü hiç görmeyen ve merak içinde kıvranan kocayı, bir gece şeytan dürttü ve her ne pahasına olursa olsun, bu tabuyu yıkmaya karar verdi. Adam usulca uyumakta olan 50 yaşındaki eşinin baş ucuna süzüldü ve yavaşça peçesini kaldırdı. Karısının yüzünü en sonunda görmeyi başardı ama, bu eylemi sırasında uyanan eşi, küplere bindi. Evi terk eden Om Rabia el Gahdaray adlı kadın, boşanmak istediğini belirterek kocasına haber gönderdi. Adam eşini bu kararından caydırmak için yalvarıp yakardıysa da fayda etmedi. El Riyad gazetesine "Evlilikte önemli olan surat değil, aşktır" diyen Rabia, kocasının aile geleneğine karşı çıktığını belirtti”( http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8978278.asp?gid=229&sz=4030)

30 yıl sıratını görmediğiniz bir kadının karınız olduğunu hayal edin. Sokakta sizin adınızı çağıran her kadını karınız sanabilirsiniz. Kadının karınız olduğunu bile ispat edemezsiniz.

İlginç ve komik bir dünyada yaşıyoruz.

Sevgili Atatürk seni bir kez daha minnetle anıyoruz.

Kadının yüzünü göremeyen adam. “Evlilikte aşk önemli surat değil” diyen kadın. Güler misin, ağlar mısın. Sevişirken soyunmayan bir kadın gibi.

Önemli olan aşktır doğru, ama cemalini görmeden yaşanan aşk melankoli değil midir, kara sevda değil midir. Kara sevda aşktan daha kötü bir hastalıktır. Bu kadın ve bu kadının geleneğinin anlamı var mıdır?

Gelenekler, töreler , sapkın değerler haline gelmişse, bunlara sahip çıkmak gerekmez.

Ben kocasına yüzünü göstermeyen kadını anlamaya çalışıyorum. Anlamakta zorlanıyorum. Çirkin olsa, kocasından bile saklansa anlarım. Ama belli ki kadın kocasının beğenmeyeceği kadar çirkin değil. Aile geleneğinin anlamına bakmaya çalıştım, sahiden surat değil aşk önemli diyen kadının dayandığı noktaya bakmaya çalıştım. Yine bir çıkış bulamadım. Hiç görmediği bir suratla sevişen bir adam için, seviştiğinin ne olduğu bile önemli olmamalı. Sadece cinsel dürtüler sonunda ortaya çıkan bir çiftleşme olmalı yapılan.

30 yıldır birlikte yaşayıp, genç hallerinde kadının yüzünü görmeyen adam, 30 yıl sonra niye merak etti bu suratı dersiniz? Fantezileri bitti sanırım. Hayal gücü yeni suratlar hayal edemez hale getirdi adamı. 30 yılda binlerce surat hayal ederek sevişen adam yorulmuştur.

Adamın hayalleri nasıldır. Arabistan’da başka kadınların da suratını göremiyorsun. Kalkmış gizlice uydu kanallarını açmıştır. 30 yıl boyunca uydu kanallarındaki suratları izleyip karısını hayal etmiştir.

Örtünme arzusu, isteği sadece erkeğe bağlı bir şey değil. Sanırım bir takım kadınlar artık buna sahiden inanıyorlar ve ona göre hareket ediyorlar. Kadın kendini toplumdan soyutlamak istiyor bir çok yerde. Görünmeyen bir kadının sosyal hayatta ne işi var zaten.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..