Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Süreç başladı...

Süreç başladı...
 

www.milliyet.com.tr


Anayasa’nın 68 ve 69. maddesi gereğince AKP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının <ı>“Kapatma ve siyasi yasaklama” talebi ile açtığı davanın, <ı>“İddianamenin kabulü” yönündeki Anayasa mahkemesinin aldığı karar ile <ı>“Esasa ilişkin” süreç başlamış oldu.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Sayın Osman Alifeyyaz PAKSÜT, alınan kararı çok kısa bir konuşma ile açıkladı.

<ı>“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahkememize bir iddianame sunmuş idi. Karar, iddianamenin Abdullah Gül dışında kalan bölümünün kabulüne oy birliğiyle, Abdullah Gül yönünden de kabulüne Haşim Kılıç, Sacit Adalı, Serdar Özgüldür ve Serruh Kaleli’nin karşı oyları ve oy çokluğuyla karar verildi."

<ı>

Artık bu aşamadan sonra, herkes oturup düşünecek ve Anayasa’nın vereceği kararı <ı>“Aklıselim ve sabır” ile bekleyecektir. Daha doğrusu, böyle olmasını umuyorum.

Bu süreçte artık davanın içeriği konusunda her hangi bir fikir yürütmenin <ı>“Hukuksal temelde” her hangi bir anlamı yoktur.

İlk dakikaların sessizliği geçtiğinde, sanırım <ı>“Umduğumuzu” bulamadığımızın sinyalleri geliyor.

Gerek AKP içinden gerekse muhalefetten, önümüzdeki süreçte ortaya <ı>“Olumlu davranış biçimi” koymayacakları yolunda algılamalarım var.

Ayrıca…

Televizyonlar bakacağız şimdi…

Geçtiğimiz süreç içinde olduğu gibi, yine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının açtığı davanın <ı>“Hukuk” tarafı bir yana bırakılacak <ı>“Demokrasiye aykırılığı” savunulacak.

Hatta…

Bir takım belli kişiler, bu davayı dillerine dolayacaklar, <ı>“İnsan hakları” ve <ı>“Düşünce özgürlüğü” yönünden ele alarak fikirlerini beyan etmeye devam edecekler.

Onlara <ı>“Ya hukuk konusunda ne diyeceksiniz” dediğimiz zaman onlar, “düşüne özgürlüğü” diyecekler, <ı>“İnsan hakları” diyecekler, başka bir şey demeyecekler. Ayrıca dediklerinin içini de doldurmayacaklar, her zaman olduğu gibi.

Bugüne kadar bu konuda yazılması gereken ne varsa hepsini yazdığımızı, söylediğimizi, fikirlerimizi açıkça ortaya koyduğumuza inanıyor ve bundan sonra da <ı>“Hukukun üstünlüğü” daha öndedir düşüncesi ile sonucu beklemeye başlayacağız.

Ha…

İktidarın bu süreçteki eylemlerini de dikkatle takip etmeye ve o konularda fikirlerimizi yazmaya devam edeceğiz.

Bana göre, olması gereken de bu…

<ı>31 MART 2008

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..