Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '11

 
Kategori
Blog
 

Sürekli aynı konuda yazan kendini tekrarlar.

Sürekli aynı konuda yazan kendini tekrarlar.
 

Dünyayı ancak bilginle kuşatabilirsin canım!


Sürekli aynı konuda yazan kendini tekrarlar. 

Bence de, bilimce de, sürekli aynı konuda yazan, kaçınılmaz olarak kendini tekrarlar canım. O yüzden, başkasını bilmem. Ama ben, zaten geniş olan ilgi yelpazem sayesinde, mümkün olduğu kadar değişik konuda, mümkün olduğunca değişik biçimlerde, yazarak yazılarımı, fikirlerimi; kendimi sürekli geliştirme; durmadan yenileme çabasındayım. Bunu en iyi benden çok, beni okuyan, izleyen, gözlemleyen sen ölçebilirsin şüphesiz ki güzel okuyucum. 

Hani, " Doğru bir tane arkadaş! " der ya; çok bilmişin önde gideni... Bence tam tersi canım. Doğru yüzlerce... Ve herkesin doğrusu kendine canım. 

Yoksa... Doğru eğer gerçekten bir taneyse... Bunca insan, hangi tek doğrunun peşinde? Bilimadamlarının geliştirdiği bir çok tez, hipotez, antitez ne işe yarar ki bu durumda? 

İyi o zaman... Çıksın bir kahraman!... Atsın en doğru fikri ortaya... Biz de her şeyin en kestirmesini seven canlı türünün, en son örnekleri, insanlar olarak, önce o kahramanı, sonra da doğrusunu didik didik edelim.Ve Kesmesin bu durum bizi... Kahramanımızı da doğrusunu da lime lime edelim! Atomlarına ayıralım! Ne işe yarayacaksa?!! Olma mı canım?!! 

Bu yüzden, bence, insan, yazarken de, yaşarken de, yaparken de, düşünürken de sürekli yenilemeli kendini... Yaratıcılık denen uçurumlara yuvarlamalı; vizyon denen ufka dört nala koşmalı, pupa yelken açılmalı... 

Yoksa, en iyi bildiği konuda bile olsa, insan, kaçınılmaz olarak tekrarlar kendini. Her konuyu tam anlamıyla, dört dörtlük bilmese de insan, en azından, hangi konuda bilgisi, fikri varsa paylaşmalı bildiğini... Yoksa, paylaşılmayan bilgiyi, yaradan da, hayat da çok çabuk unutturuyor insana... 

O yüzden ben, düşün ve paylaş derim sana. Her şeyi bilmek zorunda değilsin. Ama bence, her bildiğini paylaşmalısın insanla, insanlıkla... Çünkü bu ezelden, yaradılışından getirdiğin görevin... Unutma! 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..