Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Süreyya'ya ömür boyu men

Süreyya'ya ömür boyu men
 

Evet bazı hataların geriye dönüşü mümkün olmuyor. Süreyya Ayhan örneğinde görüldüğü gibi... İnsanlar bencilliklerinden hırslarından kurtulup sadece emeği ile başarmak için çaba sarfetme yerine kurnazlığa, yanlışlığa itilebiliyorlar.

Ceza çok büyük ve ağır... Bir sporcunun tüm yaşamı elinden alınıyor. Bu sadece sporda değil, keşke ülkemin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olsa, doğruluklar artar, ahlaki değerler düzelir belki... Kimbilir...

Herşeye rağmen dileğim Ayhan'ın spor yaşamına dönmesi.. Eminim bu hatayı tekrar yapmayacaktır. Her insanın bir hakkı olmalı...

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un 4 yıl pistlerden men cezasını, ömür boyu men cezasına çevirdi. 2008 olimpiyatlarına hazırlanırken doping testinde kanında yasaklı madde bulunan Süreyya Ayhan’a, Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, ömür boyu pistlerden men cezası vermişti. Fakat Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, ömür boyu men cezası alan milli atletin cezasını bozarak, 4 yıla indirmişti.

Kurulun kararına itiraz eden ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne başvuran Kop’un dosyasını inceleyen CAS, Atletizm Federasyonu’nun verdiği cezayı haklı buldu ve 4 yıllık cezayı tekrar ömür boyuna çevirdi.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7291-spor-sureyyaya-omur-boyu-men.html

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..