Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '16

 
Kategori
Balıkçılık
 

Surf balık avcılığı hakkında ne biliyoruz...

Surf  balık avcılığı hakkında ne biliyoruz...
 

Fevkalade sağlam bir balık avlama kamışı


Surf balık avcılığı demek;  kıyıdan denize yapılan ve mümkün olduğunca kurşunun, oltanın uzağa atılabildiği  önemli bir avcılık metodudur.

 Bu avcılıkta kullanılacak kamışlar çok sağlam olmalıdır. Bunun için alacağınız kamış mutlaka yüksek karbon bileşimleri ihtiva eden kamış olmalıdır. Zaten kamışların üzerinde bu bileşim yazılıdır. Aksi halde ucuz ve kalitesiz kamışlar kırılır ve o günkü balık avcılığı zevkinizde güme gitmiş olur.

Bu nedenle mutlaka kamış satın alırken  Surf  adı verdiğimiz kamışı ve karbon esaslı kamış diye istemeniz gerekmektedir.

Bu kamışlar gerçekten de fevkalade esnek ,  uzun boylu, atma mesafesi de yüksek kamışlardır.

Bu av tipinde oltanızın ucundaki yemi mümkün olan en uzak mesafelere atabilmeniz için  ağır uzun balık tipinde kurşunlar kullanılmalıdır. Kurşunun ağırlığı  minimum 120 gram ise alacağınız kamışın aksiyon yani atma mesafesi 70/ 140gr.aksiyon değerinde olmalı ve satın alırken bu noktaya çok dikkat etmelisiniz.

Denizde avlanma yaparken mutlaka oltanızı kırılan deniz dalgasının köpüklü kısmın  uzağına atmalısınız. Çünkü balıklar buralarda çok daha iyi avlamakta ve seyahat etmektedirler. İşte bu sebeple, dalga arkasına oltayı düşürebilmek ve bu balıkları avlamak için  Surf kamışlardan  minimum  380 cm ve üzeri uzunlukta olanları  tercih etmelisiniz.

İlk kullanımlarda zorluk çekilebilirsiniz ancak alıştığınızda oltanızla arkadaş gibi olacağınızdan çok eminim. Haydi rast gelsin..

Kaynak: Nuri Deniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..