Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Suriye, bak giiit!

Suriye, bak giiit!
 

Şu sıralar gündemi hayli meşgul eden bir konu var; Suriye.

Demokratikleşme adı altında sürekli yangın halinde Ortadoğu ve Arap Ülkeleri. Irak'ta Saddam devrinin sona ermesi, Libya'da Kaddafi'nin devrilmesi, Mısır'da gelişen siyasi olaylar, yıllardır devam eden İsrail zulmü... Şimdi sırada Suriye var. Ya sonra?

Türkiye her zaman dünya barışı için büyük fedakarlıklar yapmış bir ülkedir. İktidarda hangi siyasi parti olursa olsun dış politikada atılan adımlar bu fikri destekler niteliktedir. Dünya üzerinde savaşma sanatını en iyi icra eden milletlerden bir tanesi olduğumuz kendi kendimize verdiğimiz bir gaz değil, tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Savaşın ne demek olduğunu çok iyi bildiğimizdendir belki de barışa olan ilgimiz...

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra gayri nizami harpler dışında bire bir hiçbir savaşta taraf olmuş değiliz. Kıbrıs Harekatı'nı saymıyorum, topyekün harp durumunda değildik çünkü. Son olan olaylar 'Acaba Türkiye savaşın içine mi çekilmeye çalışılıyor?' sorusunu getiriyor akıllara.

İktidar partisi Araplara olan yakınlığı nedeniyle sürekli eleştiri alıp duruyordu muhalefetten. Peki ne oldu da kankalar arasına kara kedi girdi? Şu geçen bir kaç ayda neler oldu?

Bunları biz sade vatandaşlar bilemeyiz. Basından duyduklarımızı kendi akıl süzgecimizden geçirip, bir kaç teori kurar, kurduğumuz bu teorileri halı saha maçlarından sonra tartışır ve doğru olanı bulmaya çalışırız.

Suriye yıl boyunca halkına ettiği zulümle gündeme geldi. Birleşmiş Milletler elçileri gitti ülkeye. Akademisyenleri, basın mensuplarını ağırladı Esad yönetimi. Geçer not aldı mı bilinmez.

Suriye'ye uygulanması planlanan yaptırımlar G8 zirvesinde Çin ve Rusya'dan veto yedi. Onlar da artık dünya siyasetinde var olduklarını ispatlama peşindeler, vetolarının nedeni budur belki de, bu da bilinmez.

Suriye bir Türk uçağını Şam semalarında bile görse, 'Ya hayırdır Erdoğan, sizin uçak bizim başkentin tepesinde uçuyor, bir sıkıntı mı var?' diye sorardı. Kendisi için tehlike oluşturmayan bir uçağı sorgusuz, sualsiz, yargısız infaz etme cesaretini veren, Suriye'yi bu noktada galeyana getiren kim ya da kimler?Türkiye ve Suriye arasına nifak tohumları ekmeye çalışan güçler kimler?

Boğa güreşi seyredeniniz var mı bilmiyorum, seyredenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Boğalar güreşmesi için alana çıkartılırlar. Bazen boğalar sadece birbirlerine bakıp dururlar. Güreşmezler. O sıra seyirciler sıkılmaya başlar. Boğa sahipleri hemen devreye girer, boğaları kızdırıp güreşmelerini sağlar. Seyirci mutlu olur, boğa sahipleri mutlu olur, boğalar kanlar içinde kalır.

Kimler boğa, kimler boğa sahibi, kimler sıkılan seyirciler? Varın bunları da sizler bulun.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 22
: 984
Kayıt tarihi
: 08.06.12
 
 

1987 Rize Hemşin doğumluyum. KTÜ - Sınıf Öğretmenliği mezunuyum. Halen Rize- Kalkandere'de Sı..