Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '12

 
Kategori
Dünya
 

Suriye, ikinci 11 Eylül mü gerçekleştirdi?

Suriye, ikinci 11 Eylül mü gerçekleştirdi?
 

Suriye tarafından düşürülen uçağımızdan bugünkü sorumlusu Erdoğan gibi görülse de, kazın ayağı öyle değildir.

Düşürülen uçağımızın asil sorumluları 1946 yılı sonrasındaki ülkenin bütün iktidarlarıdır. Demokratik seçimlerle iktidara getirdiğimizi bildiğimiz tüm devlet başkanlarını aslında ABD tarafından göreve getirilmiş ve getirilmeye devam ediliyor. Ülkenin o günün şartlarına göre ABD tarafından senaryolar yazılıyor-çiziliyor, uygulamaya konuluyor ve istenilen iktidar çıkar doğrultusunda başa getiriliyor.

Nasıl oluyor demeyin.. Seçim konuşmalarının metinlerin ana başlıkları bile ABD tarafından belirleniyor. Zaman zaman mağdur figüranlar öne çıkarılıyor, zaman zaman da atak-cesur-atılımcı figüranlar.

46 yılından itibaren ABD'ye bağımlı bir ülke olduğumuzu kimse inkar edemez. Atatürk bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelini attıktan sonra tam bağımsız Türkiye oluşumunu oluşturmaktayken emperyal güçler tarafından ilaçla öldürüldüğü yazılıyor konuşuluyor günümüzde. Buradan hareketle, Menderes'i Özal'ı iktidara getiren de, yaşamlarını sonlandıran da ABD emperyalizmin ta kendisidir.

Irak-Mısır-Libya liderlerinin iktidar yaşam sürelerini belirleyen kim? ABD ve AB

Yeni dünya düzeninde emperyalizmin diğer ayağı Rusya dır. Bu bağlamda Suriye'de askeri us kurması ve ilişkilerini pozitif yönde tutması tamamen duygusal yani çıkar doğrultusunda hareket ettiğini görüyoruz.

Demem şu ki; Esat yönetiminin süresini belirleyen de ABD ve Rusya dır.

Emperyal gücün karşısında hiç bir gücün bulunmadığının altını çizelim bi kere. Hal böyle iken Suriye hangi akılla NATO üyesi büyük ve güçlü Türkiye'nin uçağını düşürme cesaretini gösterebiliyor?

Suriye'nin hasmane tutumuyla uçağımızı düşürdüğü değil, ABD'ye karşı adeta ikinci bir 11 Eylül hadisesi gibi yorumluyorum. Yani Esat yönetiminin hedefi Türkiye değildir.

Doğrudur veya yanlıştır. Suriye emperyalizme karşı savaşını veriyor, Türkiye ABD tarafından ta 46 yılından itibaren, sözümona Orta Doğu'ya karşı model ülke konumuna getirilerek kullanılıyor ve Suriye ile dost iken düşman haline getiriliyor.

Diyeceksiniz ki; Erdoğan'ın fevri davranışlarından dolayı hasımhane tutum içine girdik Suriye ile. Hayır, Erdoğan'a Washington tarafından bir gömlek giydirilmiş, bazen bol bazen dar geliyor.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..