Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Suriye, Mısır ve bizimkiler !

Suriye, Mısır ve bizimkiler !
 

Mısır'da ve Suriye'de insanlar ölüyor. Hunharca katlediliyorlar. Camide, sokakta, evlerinde... Bunun hiç bir açıklaması yok. O insanların amaçları demokratik haklarıydı. Mısır'da katledilenler darbe karşıtları. Suriye'dekiler ise Esad adlı diktatöre kurban gidiyorlar. Her ne olursa olsun darbenin ve özgürlük karşıtlığının savunması yapılamaz. Orada yapılan insanlık suçudur. Fakat bizim ülkemizdekilere ayrı bir parantez açmak sanırım farz oldu.

Ülkemizde ne gariptirki bir tür Arap Milliyetçiliği yapılıyor. Evet, insanları katledenlere tepki göstermek, yardıma muhtaçlara yardım etmek insanlık vazifesidir ama bizimkiler bazı şeyleri eksik yapıyorlar.

 

Bugün Mısır ve Suriye için sokaklara dökülenler acaba hayatlarında hiç Çanakkale'ye gitmişler mi ? PKK saldırdığı zaman sokağa çıktılar mı ? Doğu Türkistan'da katledilen ırkdaşları için tepki gösterdiler mi? Hem medya, hem seçmen, hem de siyasi olarak...

 

Bakın örnek vereyim...

 

2010 Nisan ya da Mart'ı... PKK bir karakola saldırıyor ve çok sayıda şehit veriyoruz. Benzer zamanda ise İsrail Filistin'e saldırmıştı. Şehit verdiğimiz zaman üç maymunu oynayanlar, İsrail'e adeta kin kusuyorlardı. Ürünleri boykot etmeler, siyasilerden sert açıklamalar, aynı sertlikte köşe yazıları... Şehit verirken tık yok ama Arap bölgesi için kıyametler kopartılıyor.

 

Ya da farklı bir örnekler vermek gerekirse; Reyhanlı'da patlayan bomba sonucu 53 kişi yaşamını yitirdi. İktidar tarafından yapılan açıklamalarda özetle ''Hayat devam ediyor'' dendi. Ayrıca, ''Bir kaç Mehmet öldü diye Meclis mi toplanırmış'' dediklerini unuttuk sanmayın ! Bizler şehit verdik. Onlar Gazze'ye, Somali'ye koştu. Memleket meseleleri lay lay lom ile geçti gitti. Şimdi de duyduk ki Mısır için yas ilan edilmiş.

 

Diğer yandan bu insanlar, Gezi Eylemlerine katılanları suçluyorlar. Sebepleri şu: ''Geziciler Mısır ve Suriye için sessiz kalıyormuş'' Tabi bu cümlenin içinde çeşitli hakaret kelimeleri... Bu arkadaşlar Geziciler için olaylar esnasında binbir hakaret etsin, Polislerin arkasında eylemci kovalasın hatta öldürsün, sonra bu ölenler için çeşitli hakaretler edilsin... Sonra Gezi Eylemcilerinin sağduyuları suçlansın. 180 derece dönmeyin azizim! Oradaki özgürlük isteyen halk cesur, direnişçi. Buradakiler çapulcu, andavallar! Çifte standartın daniskası !

 

Ben kendi adıma her katliama karşıyım ama bizim hilafetçiler -kendilerini böyle tanımlıyorlar- salt Arap milliyetçiliği yapıyorlar. E merak ediyoruz nereden geliyor bu sevgi.

 

Ayrıca, siz hiç ''Dualarımız Doğu Türkistan'la'' ya da ''Dualarımız Mehmetçikle'' yazılı dövizlerle protesto yürüyüşü gördünüz mü? Ya da Sosyal Medya'da özellikle Twitter'da tepki hashag'leri...

 

Belki Orta Doğu ile alakalı bu kadar ilgili olmalarının altında hilafetçi olmaları yatıyor. Belki de ondan Doğu Türkistan'a tepki verilmiyordor. Nitekim geçen cuma ''Geliyor Hilafetin sesi'' diye pankart açılmıştı namaz çıkışı.

 

Siz eğer gerçekten samimiyseniz Doğu Türkistan'a da tepki gösterirsiniz. Eğer katliamlara cidden karşıysanız bunu yaparsınız. Doğru olan budur. Yoksa elle 4 harfi Hümanistliği göstermiyor ne yazık ki !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..