Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Suriye 4 pilotumuzu esir mi aldı?

Suriye 4 pilotumuzu esir mi aldı?
 

Ülkemizde günlerden beri konuşulan, ancak bir türlü kendisine gündemde yer bulamayan bir olay var.

Bu olay; Suriye’de El-Vatan gazetesi tarafından ordu kaynaklarına dayanarak, 4 Türk savaş pilotunun Halep bölgesinde silahlı bir grupla birlikte askeri havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığını iddiası… 

İddia, Türkiye Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla yalanlanmıştı.

Ancak, Şam yönetimi tutuklamaları teyit ettiği ifade ediliyor.

Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa, Rusya’nın Sesi radyosunun sorularını yanıtlamış ve: 

-Medyada çıkan haberlerden Halep bölgesinde 4 Türk savaş pilotunun tutuklandığı ortaya çıkıyor. Bu iddia ne kadar doğru?

Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu! Aslında daha fazlaydı. Şimdilik net olarak şunu söyleyebileceğim. Durum gerçekten çok ciddi. Bu kişiler gerçekten de Halep’teki hava üssü yakınlarında yakalandı. Pilotlar, silahlı grubun desteğiyle bu üsse sızmak niyetindeydi. Amaçları henüz belirleniyor; şimdilik sadece tahminler yürütülebilir. Muhtemelen, pilotlar uçakları ele geçirip Suriye’nin önemli stratejik noktalarına saldırmayı düşünüyordu. Bazı yoğun nüfuslu bölgelere saldırmayı planladıkları da bir olasılık! Sonra tüm yükümlülük hükümete ve Suriye ordusuna yüklenecekti. Ankara bu bilgiyi yalanlıyorsa yalanlasın, istediğini diyebilir. Fakat bu olay bir gerçek!” 

Böyle bir olasılık var mı?

Haziran ayındaki uçağımızın düşürülmesini gördükten ve sonra yapılan açıklamaları okuduktan sonra, bu bilgilerin doğru olma olasılığı hayli yüksek.

Bir Türk vatandaşı olarak Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamaya inanmak isterim. Ancak daha önce yapılan açıklamalar ve olayların bize gösterdikleri, açıklamaları hep havada bıraktı.

O nedenle bu tür açıklamalara temkinli yaklaşmakta fayda var.

Hele Suriye tarafından düşürülen uçağımızla ilgili yeni gelişmeleri okuduktan sonra…

Yeni gelişmenin ne olduğunu merak ediyorsanız, o uçağı oraya MİT göndermiş ve özellikle yeni geliştirilen bir radarın testini MİT istemiş. Bu konuda hem Genelkurmay Askeri Savcılığı hem de Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı yeni soruşturma açtı. Özellikle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT görevlilerinin yargılanması için Başbakanlıktan izin talep ettiği basına yansıdı.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..