Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Suriye'de ateş kesilir mi?

Suriye'de ateş kesilir mi?
 

Elbette kesilir.


Elbette kesilir.

Neden kesilmesin.

Çünkü yanacak, yıkılacak her yer yakılıp yıkılmıştır.

Başkaldıranlar öldürülmüş

Kaçanlarda kaçmıştır ülkeden!

Rusya’nın ve Amerika birleşik devletlerini desteği ile Esat koltuğunu saltanatı korumuş, Bayır-bucak bölgesinin alınmasından sonra Y.P.G ye tahsis edilen ve kantonların birleşmesiyle bir Kürt devleti kurmak için anlaşılmış,  bu yeni devletçiğin Akdeniz’e çıkması için koridor temizlenmiştir.

Tabi ki ateşkes sağlanır. Çünkü bütün şartlar olgunlaştırılmış, uygulamak için düğmeye basılmıştır.

12 Şubat 2016 tarihi itibariyle ateşkesin bir hafta içinde sona ermesi kararı alındı

Almanya’nın Münih kentinde toplanan Uluslararası Suriye Destek Grubu, Suriye’de çatışmaların 1 hafta içinde durdurulması konusunda uzlaşmaya vardı.

Toplantı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la birlikte kameraların karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, anlaşmaya IŞİD ve El Nusra gibi örgütlerin dahil olmadığını söyledi.

İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, “İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı” dedi.

Suriye’de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, “Şimdi elimizde olan sözlerin kâğıda dökülmüş hali. Önümüzdeki birkaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek” diye konuştu.

Kerry, insani yardım tedariğinin bu hafta başlayacağını ve ilk olarak en acil yerler olarak belirlenen Deir Ez Zor, Fuaya, Kefraya, Şam’ın bazı kırsal bölgeleri, Madaya, Muhammediya ve Kafra Batna’ya gönderileceğini söyledi. 

Lavrov: IŞİD ve El Nusra’ya hava saldırıları sürecek
Lavrov ise, “Suriye’de insani durum kötüleşiyor, düzeltmek için ortak çaba gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Lavrov, Rusya güçlerinin IŞİD ve El Nusra’ya yönelik hava saldırılarının süreceğini söyledi.

Lavrov, Münih’teki toplantı öncesi Suriye’de sağlanacak ateşkes için tekliflerini ilettiklerini, bu teklifler konusunda uluslararası güçlerden yanıt beklediklerini açıklamıştı.

Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleri şunlar:

Arap Birliği, Çin, Mısır, AB, Fransa, Almanya, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, İslam İşbirliği Örgütü, Umman, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Britanya, Birleşmiş Milletler (BM), ABD.

Konunun özeti budur.

Lakin oynanan bu oyunun bu coğrafyayı ne hale getirdiği, İslam âleminin ve Müslümanların batının çıkarları ve uluslar arası sermaye tarafından nasıl kullanıldığı, İçinden çıkılmaz bir hal alan mezhep çatışmalarının nelere mal olacağını gördük. Ayrıca İran, İsrail, Rusya ve Amerika birleşik devletlerinin bu kargaşadan ne kazandıklarına bakmak gerekir.

Irakta olduğu gibi, mısırda olduğu gibi ve Suriye’de olacağı gibi bölgedeki aktörleri ve ülkeleri kullanmak suretiyle batının ve diğer ülkelerin huzur ve refahı için bölge kaynaklarını sömürmek. Silah sanayisini çalıştırmak. Yeni üretilen silahları denemek gibi birçok amaçları vardır.

Bölge enerjisinin, enerji yollarının Suriye’de kurulacak olan ve Rusya ile Amerika’nın kurulmasına izin verdiği P.Y.D kontrolündeki ve pyd nin silahlı gücü olanY. P.G bırakılacak olmasıdır.

Bizim için en acı olan ise Ortadoğu’dan Türk – Türkmen varlığının silinmesi, ecdadın ayak izlerinin yok edilmesidir. Kalanların ise ırakta Barzani’nin insafına, suriyede ise Esad’ın veya Y.P.G nin insafına bırakılmış olmasıdır.

Ülkemizi yönetenlerin, eyy Amerika bu nasıl ortaklık. Senin müttefikin ben miyim P.Y.D mi?

Eyy Rusya senin Suriye’de işin ne? sınırın mı var? Vatandaşın mı var? Gibi saçma bir o kadarda dünya ve bölge gerçeklerinden uzak, içerideki seçmene selam veya kayıtsız şartsız inanmış kitleye karşı yapılması gereken bir çıkış olmaktan öteye gidememesidir.

Bu çıkışlara Amerika birleşik devletlerinin cevabı ise ilginçti.”Kardeşler arasında dahi bu tür anlamazlıklar olabilir. Biz bir aileyiz”

Rusya ise, Ülkenin meşru başkanı olan Esad’ın Rus ordusunu ülkeye davet ettiğini ve karşılıklı anlaşmalar gereği girdini söylemektedir. Ki doğrudur. Dayanağı güçlüdür.

Doğrudur onca yalan ve riyaya alıştırılmış toplum için böyle bir örnek oldukça şık ve yerindedir…

Aldatılmanın, kandırılmanın ve saf dışı bırakılmanın maliyeti ise çok büyük olmuştur. Bu maliyeti yine bu millet sırtlayacaktır.

Ülkemizi yönetenlerin bundan sonra yapması gereken şudur; Irakta, Suriye’de görevini yapmış olan P.K.K ve İŞİD militanlarının ülkemiz sınırların girmesini engellemek, gerekiyorsa sınırları kapatıp mültecilerin arasından sızmalarını engellemektir. Ayrıca teröristlerden temizlenmiş illerde ilçelerde gerekiyorsa sınır boyunda olağanüstü hal ilan etmek ve gerekli tedbirleri almaktır. yoksa?

Yoksa nın sonuçları çok ağır olacaktır. Allah muhafaza…

Ülkemizin birliği, beraberliği, Ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için mücadele eden Kahraman vatan evlatlarından şehit olanlara Allahtan rahmet. Gazilerimize ise Acil şifalar diliyorum.

Ezcümle; Bilinmeli ki savaş; salon toplantılarında nutuk atmakla kazanılmıyor. Hele ki savaş; dostu düşmanı bilmeden tanımadan asla kazanılmaz… Vesselam

Arap Kurt – köşe yazıları -

 
Toplam blog
: 35
: 151
Kayıt tarihi
: 18.01.14
 
 

1965 yılında Çorum'un Alaca ilçesinde doğdu. İlkokulu orta ve liseyi Alaca'da bitirdi. 1985 yılın..