Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Suriye’de Kimyasal Saldırı ABD ve Müttefiklerinin Müdahaleye Gerekçe İçin Tertiplediği Oyun mu?

Suriye’de Kimyasal Saldırı ABD ve Müttefiklerinin Müdahaleye Gerekçe İçin Tertiplediği Oyun mu?
 

Ve müdahale de başlayınca oyun olabileceğini düşünecek vaktimiz kalmadı, oyunsa bile artık çok geç.

Bu tür müdahaleler genellikle haksız olarak yapıldığı için böyle oyunlar akla gelmeli.

Esad’ın avucunun içindeki bir yere böyle bir saldırıyı yapması için mantıklı bir gerekçe bulunamıyor.

ABD, Esad rejiminin Suriye'deki Duma kentinde kimyasal saldırı gerçekleştirdiğinden "çok emin" olduğunu ve elinde kanıt bulunduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırının, arkasında İngiltere’nin bulunduğu bir provokasyon olarak niteledi. Bakanlık, olayın İngiltere tarafından “tezgâhlandığını ve yönetildiğini” öne sürdü.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, “İngiltere’nin bu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahiliyeti olduğunu gösteren kanıtlara sahibiz” dedi.

Konaşenkov, Duma’daki hastanede görev yapan sağlık görevlilerinin açıklamalarını paylaştı. Bu açıklamalarda görevliler, ellerinde video kameralarıyla bir grup kişinin hastaneye girdiğini, hastaların kimyasal silahlarla vurulduğu şeklinde bağırdığını ve panik yarattığı belirtiyor. Görevliler, hastaların hiçbirinin kimyasal silah sonucu yaralanmadığını söylüyor.” (internet)

Başlangıçtaki oyun senaryosu sonra gerçeğe dönüştü, kimyasal saldırı var denildi. Ama görüldüğü gibi hala kafalar karışık. Kimyasal saldırının olup olmadığını tespit çok mu zor? Ya da kimin yaptığını? Gelsin uluslar arası görevliler…

Ya Esad deli, ya da birileri üçüncü dünya savaşı çıkarmak istiyor. Hep ABD ve Rusya ile uğraşıyoruz ama böyle olayların arkasından da nasılsa hep İngiltere çıkıyor.

Kimyasal saldırı olsa bile oyun olabilir, birileri çıldırdı çünkü. Yani Esad’ın bu saldırı için bir nedeni yoksa düşünmek bile akıllara ziyan. Ayrıca Rusya’nın da ciddi savunmaları var. Yani gerçek bir saldırı, çocuklar öldü yaralandı (TV’lerde izledik) ve bütün bunlar algı yaratmak için…

Şu anda Türkiye’nin durduğu yer doğru gibi görünüyor ama başlıkta söylediğimiz çıkarsa yetkililer ne diyecek bilmiyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..