Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

28 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Suriye'de kimyasal silah bahane, Irak'ta olduğu gibi!

Suriye'de kimyasal silah bahane, Irak'ta olduğu gibi!
 

BOP'un ne olduğunu AKP'li açıklıyor!


Türkiye'den savaş çığlıkları yükseliyor, yandaş medya, başbakan baş danışmanı ve AKP sözcüleri Suriye'nin biran önce vurlmasını istiyorlar. Neden?

Başbakan ve Davudoğlu iki senedir sıkıntı içinde kaldılar, Beşar Esad'ı bir türlü düşüremediler diye. Beşar Esad'tan ne istiyorlardı ki, can ciğer kuzu sarması olmuşlarken düşman kardeşler haline geldiler.

Biraz geriye gidelim, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Abromowitz, Erbakan'ın yerine, Erdoğan'nı hazırlıyordu. 20 Ekim 1999 Aydınlık Gazetesi bu haberi manşetlere taşımıştı. Erdoğan Başbakan koltuğuna oturtuldu ve ABD'nin istekleri gelmeye başladı. İşte 2007 Kasım'ında oval ofiste imzalanan 9 md.lik sözleşmeyle, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun kaderi belli oldu.

Erdoğan, Bir geniş Orta Doğu  ve Kuzey Afrika Projesi'nin eş başkanlarından birisi oldu. Erdoğan bu eşbaşkanlığı sözünü defalarca açıkladı, gerek grup toplantılarında gerekse medya kanallarında açıkladı.

Erdoğan şöyle diyordu, Fatih Altaylı'yla yaptığı tv proğramında, ''benim gönlüm bu proje kapsamında Diyarbakır bir cazibe merkezi olabilir, bir yıldız olabilir''. Türkiye'nin Orta Doğu'da bir görevi var, o görevi yaptığını ve bu görevi üstlendiğini söyleyen Başbakan, BOP Projesini şöyle açıklıyordu. 

''Ortadoğu'ya; özgürlük, barış, ekonomik zenginlik ve kadın haklarını iyileştirecek  bir projedir diyordu. Bu projenin ABD'nin projesi olduğunu söyliyenlerede, bunu ispat etsinler, edemezlersede namussuzdurlar, şerefsizdirler açıklamalarını yapıyordu..  

Bu projenin ABD ve Batı'nın,  Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya hakim olma, Kafkasları kontrol altında tutma projesinden başka birşey olmadığını artık sağır sultan bile bilmektedir. Irak'ta kimyasal silah bahanesiyle Saddam Hüseyin'in idam edilmesi, birmilyon'dan fazla insanın öldürülmesine neden olan proje, bugün Suriye'de oynanan oyunıun fotokopisidir. Bir yazarın dediği gibi'' Hem kan içmeye geldiler, hem petrol içmeye geldiler''  sözü oyunu net olarak gözler önüne seriyor. BOP'un eş başkanı Erdoğan'ın önce Libya'da Kaddafiye verdiği destek ve sonra politika değişikliği ikili oyun Suriye'dede kendini göstermiştir. Komşularla sıfır sorun bir kandırmacadan ibaret olduğu bugün aşikar bir biçimde ortaya konmuştur.  

PYD Başkanı Salih Müslim'in şu sözleri kulak verelim,'' Esad  aptalmı, BM varken 5 km ötede kimyasal silah kullansın''.  İsrail gazetesi Haaretz'e göre Suriye'de kimyasal silah kullanımının ardında islamcı çeteler var''. İki yorumda akla mantığa uygun görülüyor.   Beşar Esad ise açıklamasında Türkiye'yi ağır bir şekilde suçluyor. '' Türkiye'nin bir avuç körfez parasıyla ayarlanması acı, bu durumun sorumluluğuda Türk halkına değil, Başbakan Erdoğan' ait'tir' diyor.

Kuzey Afrikaya ve Ortadoğu'ya BOP projesi ve Arap Baharıyla getirilmek istenen özgürlük, yüzbinlerce insanın katledilmesine neden olurken, Müslüman'ı, müslümana kırdırma politikasından başka birşey olmadığıda ortadadır.  

BOP aynı zamanda Türkiye'yi bölme brojesinin de adıdır. Bugün fiilen Güney Doğu Anadolu terör örgütünün kuşatması altında PKK ''Devlet Yapısı'' oluşturmakta olduğunu, okuyoruz, görüyoruz.  TC. Güney Doğu'da yok, terör örgütü kendi devletini kurmakla meşgul olurken AKP ve Başbakan'dan ses çıkmıyor neden? Buda BOP Projesinin bir tezahürü olarak karşımıza çıkmaktadır.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..