Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Suriye Kürtleri: Varlık Tehdit Değil, Güvenlik Sorunu Yaratmadan Yaşayana Kimse Bir Şey Diyemez

Suriye Kürtleri: Varlık Tehdit Değil, Güvenlik Sorunu Yaratmadan Yaşayana Kimse Bir Şey Diyemez
 

İçeride de durum aynı, Türkiye Kürt varlığına karşı değil olamaz da zaten. Yani sanki Türkiye Kuzey Suriye’de Kürtlerin varlığını istemiyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor.

“Kürtler kardeşimiz” gibi hamasi nutuklara girmek istemiyorum, içimizden ya da içinizden birileri nasıl düşünürse düşünsün, insanların bulundukları yerlerde yaşama hakkını “hür dünya” garanti eder ve ben de hür dünyanın bir mensubuyum.

Böyle ihlallerin olması halinde üzerimizdeki “nasyonel” elbiseyi çıkarır ezilen toplumların yanında yer alırız. Ancak bunun için o topraklarda dökülen gözyaşlarının samimi olması, acının silah parıltılarına karışmaması gerekir.

Malum, bölgede bazı yapılanmaların Türkiye’nin bekasına karşı güvenlik tehdidi oluşturduğu bildirilerek (sadece teröristlere) karşı “Afrin harekâtı” sürdürülmektedir.

Bu harekâtın bölgedeki Kürt halkının bekasına yönelik olmadığı hür dünya tarafından da açıklanmıştır. Terörist bile olsa insanların ölmesini elbette istemeyiz. Yapılan yanlıştan geri dönülmesi halinde asker de kışlasına dönecektir.

Türkiye her ülkenin göstereceği refleksi gösteriyor. Gidişattan biz de üzülüyor ve endişe ediyoruz. Umarım yanlışa düşenlerin aklı başına gelir de bu topraklarda yeniden barış hâkim olur.

Bugüne kadar size lan bile dememiş, çakıl taşı atmamış insanlar çizmelerini giyip geliyorlarsa bunun bir nedeni olmalı. 30 yıldır on binlerce insanımızın öldüğü bu anlamsız savaştan ibret almalıyız.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..