Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Suriye'nin başına gelenler

Suriye'nin başına gelenler
 

Beşar Esad'ı zor günler bekliyor...


Gerçi şimdi Suriye’nin bulunduğu topraklardan çok uzaklardayım. Lakin Suriye’nin bulunduğu topraklarda ve yakın yerler uzun yıllar kaldığımı söylemek isterim. Uzun yıllar Mardin, Kızıltepe, Şenyurt, Ceylan pınar, Akçakale ve Suruç gibi yerlerde öğretmenlik yaptım. Onun için Suriye’ye gelip geçtiğimiz yıllar oldu. Mardin; Şenyurt, Kızıltepe, Nusaybin, Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç gibi il ve ilçelerde Suriye ile akraba, tanıdık ve dost olan insanlarımız vardır. Birbirlerine kız alıp verenleler vardır. Hatta tarlanın bir kısmı Suriye’de  bir kısmı Türkiye'de  olan vatandaşlarımız vardır.

Bu tarlaları ortaklaşa ekip sürenler bile vardır. Bunlardan başka aynı din ve aynı inançta olan insanlarımız ve soydaşlarımız vardır. Meydana gelen bu son olaylar hepimizi elbette üzüyor. Yaklaşık 17 aydır Suriye de bir iç vardır ve bu acımazsız savaş  devam ediyor.

Bir zamanlar “benden daha büyük adam yoktur, ben Irak’ın en büyük  kahramanıyım“ diyen Saddam, yine Libya başkanı ve yine fazlasıyla böbürlenen  Kaddafi hazretleri şimdi nerelerdedir?… Onların başına gelenler pişmiş tavuğun başına bile gelmedi. Helkeleri yıkıldı, fotoğrafları topraklara karıştı ve mal varlıkları yok oldu, gitti... El-âleme rezil oldular.

Şimdi Suriye’nin başkanı Beşşar Esad’e bu olaylardan ibret almalıdır. Suriye’de yüz binlerce insan öldü. 300 binden fazla insan yaralandı. Kadın, erkek, genç ihtiyar, çoluk - çocuk demeden binlerce insan vurulup yok oldu. Binlercesi sakat kaldı. Halep, Şam, Humus ve Azez  gibi büyük şehirleri yok oldu. Binalar, sanayi merkezleri yerle bir oldu. Bir bayram günü Suriye’de yine 60 binden fazla insan öldü. Başer Esad’ın bu zulmü ne zamana kadar devam edecek? Şimdi yine aldığım haberleregöre (21.08.2012) tarihi itibariyle bu bayram günlerinde  yine Suriye'de  120 kişinin öldüğünü öğreniyoruz.Yine Suriye'de görev yapan 70 gazetecinin kaybolduğunu ayınınan haberler arasındadır. 

Yeni aldığımız  başka haberlere göre: daha üç gün önce Beşşar Esad’e bağlı birlikler bayram arifesine çıkan sivillere ve yerleşim yerlerine hava saldırı düzenlendi. Yine binlerce insan öldü ve sakat kaldı.. Binlercesi yaralı olarak hastane gönderildi. Enkazda yine binlerce insan perişan oldu. Enkazlara asında kalan bebekler ölü ve parçalanmış kundaklar bulundu. Halk arasında gelen  Azezli vatandaşların muhalif yıkıntılar arasında bir evde ailelerin yiyecek bulamadıklarını  ve küçük çocukların çok perişan olduğunu ifade ediliyor. Bu kutsal  bayram günlerinde yaralı sayısı 300 bin ve ölü sayısının 100 bini geçtiğini ifade ediyorlar.

Sözün özü, Halep ve Şam şehirlerinde ve başka şehirlerde yüz binlerce insan öldü ve yüz binerden fazla insan yaralandı, genç, ihtiyar, çoluk, çocuk yaralandı ve perişan oldu. Bunlar Suriye’nin geleceği için bir yüz karasıdır. Devlet başkanı başer Esad ilerisini düşünmüyor mu?  İlerde başına neler geleceğini hiç mi düşünmüyor mu?  

Şu 21. asırda demokrasinin kol gezdiği ve yaşandığı bir dünya da kaç tane devlet başkanı bombalarla, uçaklarla hemde bir bayram gününde halkına  böyle doğrudan doğruya silahlarla vuruyor veya hunharca çoluk - çocuk, kadın, erkek, genç, ihtiyar demeden öldürürüyor mu? Ben bunları  demokrasiye aykırı görüyor  ve hayretle karşılıyorum.

Tarih Başer Esad’ı hiç bir zaman affetmeyecektir. Hani derle ya: “Alma mazlumun  ahını, çıkar aheste aheste…. Hani bir Birleşmiş Millet vardı. Nice oldu bu MB milletler.... Artık Suriye'deki savaşa bir dur demenin zamanı gelmedi mi?    

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..