Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Suriye'nin Güneyindeki ÖSO, bizim bildiğimiz ÖSO mu?

Suriye'nin Güneyindeki ÖSO, bizim bildiğimiz ÖSO mu?
 

Soruya cevap vereyim; değil. Efenim artık hepimiz birer Ortadoğu uzmanı ve Suriye coğrafyasını kendi ilimizden daha iyi bilen birine dönüştüğümüz için konum belirterek olayın detayını aktarıyorum.

Bugün ABD'nin PKK işgaline terk ettiği Haseke bölgesinin güneyinde ÖSO'ya ait olduğu söylenen ve  ve yaklaşık 1500 km karelik dev bir alan Türk ordusunun PKK kamplarını vurmasının hemen ardından sessiz sedasız tek bir kurşun bile sıkılmadan PKK'ya bırakıldı. Bugün o yumurta şeklindeki yeşil alan PKK rengi olan sarıya dönüşmüş durumdadır. Bunun neden, nasıl, niçin olduğuna dairse en ufak bir açıklama getirilmedi.

Özetle bize sunulan bu CIA destekli haritaların da önemli bir kısmının psikolojik harp kapsamında yürütülen bir operasyondan ibaret olduğunu net olarak söylemek gerekir. O yeşil bölgedeki insanlar ne oldu, ne yaptılar, nasıl bölgeyi bıraktılar, neden bıraktılar belli mi? Yok. İşte size ABD'nin ortadoğusu, ÖSO'su ve PKK'sı...

Aslında çok yazılacak şey var ama çok özet yazıyorum; bizim El Bab civarında yanımızda olan ÖSO dediğimiz insanlar Türkmen tugayları ağırlıklı ve bir kısım ABD emrinde olmayan Araplardan kurulu bir birliktir.

Oysa Suriye'nin çok geniş bir kısmında olan ve özellikle güneydeki cepheleri tutan ÖSO'nun ise Türkiye'yle en ufak bir bağı bulunmamaktadır. Tüm emirleri ABD'den almaktadır ve ABD'nin bir emriyle Türkiye'ye de saldırmaktan büyük keyif alacaklardır.

Bunun en açık ispatı Haseke'nin güneyinde ortaya çıkmıştır. Aslında Suriye'nin güneyindeki ÖSO, ABD emrindeki son derece tehlikeli bir gruptur. Bizimle birlikte çarpışanlara ÖSO dediğimize bakmayın. El Bab civarındaki ÖSO askerleriyle ABD emrinde olan grubu bir araya getirsek muhtemelen ABD hepsine bizimle birlikte hareket eden grubu öldürme emri verir.

Ayrıca ÖSO'nun sözde PKK ile çatışma halinde olduğu meselesi de şehir efsanesinden ibaret. Görülüyor ki ABD'nin bir emriyle hepsi dev katil ordusu PKK-ABD bayrağı altında birleşmeye şimdiden hazırlar.

ABD'nin piyasaya saldığı Suriye'nin güneyindeki ÖSO'yu bizim El Bab'ta yanımızda olanlar gibi masum sanarak belki sempati duyan vardır ama o insanlar bir ABD emriyle g.tümüzü kesecek insanlardan oluşuyor. Yani gerçekte ÖSO diye bir şey yok.

Bizim anladığımız anlamıyla ÖSO bir miktar El Bab'ta, bir miktar da İdlib'te bulunan ve gerçekten topraklarını savunmanın derdinde olan insanlardır. Geriye kalanlar ise ABD'nin şahsi fantezileri doğrultusunda Suriye'yi yok etmek ve İsrail'in emrine vermekle görevli insanlardan oluşuyor.

Üstelik PKK'dan tek farkları, emir geldiği güne kadar PKK bayrağı altında bulunmamalarıdır. ABD bu emri verdiğinde onu da yapacakları bellidir.

Yani El Bab'taki ÖSO teröristlere karşı savaşan adamlar olabilir ama Suriye'nin güneyindeki ÖSO ABD'nin iki numaralı PKK'sı özelliğine sahiptir ve g.tümüzü keser.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..