Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '13

 
Kategori
Dünya
 

Suriye şarta uyarsa işgalden vazgeçilir mi?

Suriye şarta uyarsa işgalden vazgeçilir mi?
 

Nihayet barış çabaları sonuç veriyor. Savaş çığırtkanlarının ise hevesi kursağında kaldı. ABD kimyasal silahların BM'ye teslimi şartıyla işgalden vazgeçebileceğini açıkladı. Rusya arabuluculuk yaparak bu konuda Esad'ı ikna etmeyi başardı.

Esad hala ısrarla saldırıyı kendilerinin düzenlemediğini vurguluyor. Ama buna rağmen eğer Ortadoğu'da barış için şartsa kimyasal silahların verilmesine razı. Görülüyor ki Esad barıştan yana, vahşetin karşısında.

Obama işgale yanaşmadığı için topu Kongre'ye attı ve izlenimlere göre Kongre'de de savaş karşıtları çoğunluktaymış. Yani Obama savaş çığırtkanlarını üzmemek için olumsuz kararın çıkacağını bilerek Kongre'yi devreye soktu. ABD bu defa haksız bir saldırıya yönelmeyecek gibi.

ABD güdümündeki BM,Rusya ve Çin'in zorlamasıyla barışı sağlayacak ama teröristler boş durmayacak saldırılarına devam edecek. İşin güzel yanı Esad kimyasal silahları verdiğinde teröristler suçu Esad'ın üzerine atabilecek bir saldırı daha düzenleyebilecek mi?

ABD geri adım attı, çünkü saldırının failleri tespit edildi. Rusya kararlı duruşuyla Esad'ın haklılığına dayanarak işgal heveslerine ket vurdu.

Temennimiz Suriye'nin vahşi hesapların kurbanı olmamasıdır.

 

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..