Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '19

 
Kategori
Dünya
 

Suriye Taciz Ateşi Açtı

Suriye tekrar ikinci kez taciz ateşi açtı İdlib'de Türk askerine..

Güvenli bölge konusunda epeyi başımızın ağrıyacağa benziyor. Temennimiz Mehmetçik'in zarar görmeden kışlasına geri dönmesidir.

Suriye konusunda ağrımayan dişimize acaba kerpeten mi takmaya çalıştığımızı kimse bilmiyor.

Bakınız Amerika, YPG/PKK'ya 7 ayda 2060 TIR silah gönderdi 'Güvenli Bölge' anlaşmasına rağmen.

Süleyman Soylu demiş ki 'teröristlerin ABD ile ilişkilerini isim isim biliyoruz'. İsim isim biliniyor da ne oluyor bilen varsa bana da söylesin lütfen.

Vatandaş şapkasını çıkarsın ve masanın üzerine koyup düşünsün. Sekiz yıl önce Suriye ile yakın komşu ilişkilerimiz vardı dostluğumuz vardı, bugün Suriye Türk askerine taciz ateşi açıyor.

Durum iyiye gitmiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu anamuhalefet lideri olarak Esat ile görüşerek Suriye konusunda orta yol bulunmalıdır. Kısacası Erdoğan ile Esat el sıkışmalı ve iki ülke arasında tekrar iyi ilişkiler geliştirilmelidir aksi halde 'Güvenli Bölge' bilinmezlik doğrultusunda gelişecek olan olumsuzluklar sonrasında Akşener'in daha önce işaret etmiş olduğu Kasım ayında ülke erken seçime zorunlu gidebilir.

Burada yani Suriye konusuda Rusya ve ABD'nin ortak çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi çıkmaza yönlendirdikleri ayan beyan ortaya çıkıyor yavaş yavaş.

Ülke olarak tüm siyasi partiler AKP/CHP/HDP/MHP/İP ortak hareket ile ABD'ye 'Güvenli Bölge' konusunda ülkenin zarar görmeyeceği şekilde sonuçlanması için manifesto uyarısında bulunmalıdır.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..