Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Dünya
 

Suriye ve Arakan, Batı'nın siyasal iki yüzlülüğüne kanıt

Arakan ve Şam, Brüksel, Washington ve Moskova

Atlar tepişirken olan otlara oluyor, burada tepişen BM'lerin 5 adet atı, İngiliz cins at en çok tepişen at, ikide bir Rus cins atının üzerine çıkmaya çalışırken olan yerdeki otlara oluyor.

Bu arada adını pek duymadığımız Burma'nın Arakan bölgesinde öyle çok katliamlar olmaktaki akla hayale gelmedik şeyler bunlar. Arakanda tecavüz ve normal katliamlar yerini diridiri Ramazanda Müslüman yakmaya döndü.

Herkes özellikle Batı medyası bizden gözlerimizi hep Şam'a çevirmemizi beklerken ve Batı'nın batasıca masasında her türlü seçeneği Ortda Doğu'da kendileriyle iş birliği yapmayı red eden Müslümanlara uygulamaya hazırken, samimiyetsizliklerinin bir ağustos sıcağında erimiş asfaltın zifti gibi vıcık vıcık olmasını nereden anlıyoruz enbette Gazze, Filistin ve en son Arakan daki siyasetlerinden. Bu siyasetin başında anakraliçe bal yapmaz arı Buckingam Sarayında oturan Elizabeth vardır.

İngiliz stratejisi yanına değil arkasına aldığı devasa Anglo sakson sömürgeleriyle Orts Doğu'ya yükleniyor. Bunun içinde elbette Suudi Kralıda var, hani şu en çok baharın gelmesi gereken ve çöl sıcağında krallığın despotik zemherisini yaşayan ülke.

Arakan kimsenin umrunda mı?

İnsanlara tecavüz edip öldürüp yakıyorlarmış kimin umrunda, Özgür Suriye Ordusuna verilen silahlar neden Arakan'daki Müslüman direnişçilere verilmiyor?

Ha pardon orada Ruslara ait Askeri Üs ve Lübnan'da İsrail İşgalini durduran İslamcı Militanlara silah desteği sağlayan terörist bir rejim yoktu değil mi?

Daha ne söylenebilirki bu vıcık politikalara...

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..