Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '13

 
Kategori
Dünya
 

Suriye ya 2. Kıbrıs ya da bela olur!

Suriye ya 2. Kıbrıs ya da bela olur!
 

Esed Türkiye'nin artık can düşmanı..


Türkiye Bölgesel güç olmak istiyorsa adım atmalı. Riske girilmeden kazanç elde edilmez.

Artık ticaret bitti. Kazan kazan hesabı barışta olur. Şu an Suriye ile savaşta olduğumuzu görmemek için kör olmak lazım.

Türkiye gücünü göstermeli. Beşar Esad yok edilmeli. Bunun için her imkan kullanılmalı. Uydumuz var. Teknik donanımımız var. İstihbaratımız var. Suriye’nin her noktasıyla bağlantımız var. Artık bu mesele kan davasına dönüştü.

Suriye kaybedilirse; Türkiye sonraki 10 yılını kaybeder. PKK meselesi çözülmez. Güney sınırımıza çelikten bir set çekilir. Onlarca yıldır Avrupa ve Amerika’nın birlikte sömürdüğü milyar dolarlık hacme sahip Arap pazarında lider olma hayali büyük yara alır. Arap sermayesinin akışı durur.

Kuzey Irak, Arap devletleri ile tek bağlantımız olur. İran’ın yönlendirdiği Irak hükümeti ise, bizim bu bağlantı noktamızı akamete uğratmak için elinden ne geliyorsa yapar.

Daha kötüsü, Esad ayakta kalırsa öc almak isteyecektir. Bunun için PKK'yı ve içerideki Alevi bağlantılarını örgütleyip, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışabilir. İnanın bunu yapar. Yapacaktır da... Çünkü Suriye’nin, Türkiye ile başa çıkabilecek bir ordusu yok. Tek çaresi Türkiye’yi kendinden uzak tutacak iç meselelere yönlendirmek.

Kendimize gelmeliyiz. Savaştayız! Savaşta acıma olmaz.

Esad, artık sadece İran’ın ve Hizbullah’ın sembolü değil, İsrail’in ve Amerikan derin devletinin, Yeni Suriye’nin başında görmek istediği adam.

Türkiye’nin Ortadoğu’daki etkisi herkesi korkuttu. Suriye’ muhalefetine yeterli destek bu yüzden verilmiyor. Herkes Suriye’nin 2.Kıbrıs olacağını biliyor. Kimse elleriyle Suriye’yi Türkiye’ye hediye etmez.  Ya biz alırız, Ya da bu vakitten sonra Suriye başımıza bela olur. Başka seçenek yok.

Türkiye tek tankını yerinden kımıldatmadan bunu yapabilir. Suriye ile savaşmamıza gerek yok. Tek yapılması gereken şeytanın bile duymayacağı istihbarat operasyonları..  Esad lehine dönen rüzgarı tersine çevirecek operasyonlar…

Şunu iyi anlamalıyız: Bekle gör siyaseti, Amerikan güdümünde olduğumuz günlerden kalma kötü bir alışkanlık. Bekle gör siyaseti bize felaketi ve ölümü getirir. Artık olaylara yön verme zamanı..

Neyi bekliyoruz. İndirin şu adamı!!!

 
Toplam blog
: 23
: 2625
Kayıt tarihi
: 28.11.06
 
 

İnsanca yaşamaya çalışan, zaman zaman düşen, zaman zaman kalkan, zaman zaman kaygılara kapılan, zama..