Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Suriye'ye de one minute!

Suriye'ye de one minute!
 

Türkiye Suriye ilişkileri ortak bakanlar kurulu toplantısından savaş tamlarının çalındığı aşamaya geldi. Başbakan Erdoğan, “ Tunus olayları başladığında gerekli uyarıları yaptık, çok partili hayata izin vermesini, siyasi tutukluları bırakmasını, doğru yolu seçmesini söyledik.”diyor.

 

Üye ülkelerden birine yapılan tecavüz, tamamına yapılmış kabul edilir.” denilen 5. maddenin NATO’nun meselesi haline geleceğini söyleyerek SURİYE’yi adeta tehdit ediyor.

 

Sınırın hemen yanına Esad rejiminden kaçan mültecileri barındırmak için kurulan konteynır kentin yer seçiminin ne kadar yanlış olduğu da bu bağlamda ortaya çıkıyor. Kamuoyuna yansıyan “geceleri Suriye topraklarına kamplardan yapılan saldırı “ haberleri eğer doğruysa Suriye devlet olmanın verdiği meşru haklarını kullanarak sınır ihlallerine tepki verdiğinde olacakları düşünmek istemiyorum doğrusu. Başbakan Erdoğan’ın ifadesine göre Nato’nun 5. maddesine dayanarak fiili durum yaratıp bir biçimde Suriye verilecek tepki Türkiye’yi sonucu öngörülemeyecek bir savaşın içinde bulacağız kendimizi.

 

Nerdeyse bir yılı aşkın zamandır dünya kamuoyunu meşgul eden Suriye sorunu diğer Arap ülkeleri ile kıyaslanamayacak özellikler taşıyor.  İktidarı elinde bulunduran Esad iktidarının en önemli desteğinin şii azınlık olduğu bilinmiyor.

 

Suriye, İran, Rusya üçlüsünün karşısına dikilen, ABD/İsrail/Suudi Arabistan/Katar/Türkiye ittifakının en ısrarlı ve koçbaşı rolünü oynayanın kim olduğu sorusunu burada sormak anlamsız. Okur doğal olarak “Erdoğan liderliğinde AKP iktidarının yönettiği Türkiye!”  yanıtını hiç zahmete girmeden verecek.

 

İyi de Türkiye’ye ne oluyor, nedir bu şiddet bu celal? 

 

Başbakan Erdoğan’ın neden bu kadar celallendiğinin yanıtı  ABD emperyalizminin desteklediği  İhvan/Müslüman kardeşlerin kuzey Afrika da yani “Arap Baharı” diye pazarlanan  yeni formatta alternatifsiz iktidar olmasıyla ilişkili olabilir mi ki! Irak’a takınılan siyasi tavır karşılıklı nota verme seviyelerinde seyrederken doğrusu insan aklı bütün bu olasılıkları düşünüyor.

 

One minute yaşanan illüzyona

 

Her şey İsrail’in güvenliği için diye son söyleyeceğimi baştan söyleyerek devam edeyim. Murat edilen amaç için İran, Irak, Suriye şeridinde iktidar olan şii yönetimleri yok ederek yerine kendi çıkarları ile ortak hareket eden ehlileştirilmiş/ılımlı/ İhvan/Müslüman kardeşler ile devam etmek.

 

Ah az kalsın unutuyordum birde Filistin/Gazze var değil mi sayın okur. Bağışlayın, insani yardım götürürken İsrail tarafından katledilen dokuz yurttaşımız. Sahi ne oldu diye soracakken bugün internet sitelerinde İsrail’i içeriden eleştiren “Mavi Marmara’yı siviller araştırsın” başlıklı haberler gözüme ilişti. Ehhh, dostlar arasında kırgınlıkları gidermek gerek değil mi?

 

Sıfır sorun hayal oldu

 

Komşularının hepsiyle kavgalı (K.Irak hariç.) Türkiye,  bir oldu bitti ile kendini savaşın tam ortasında bulabilir. Son bir not daha, Putin Rusya’da ipleri yeniden eline alırken Suriye’yi ABD ve çıkarlarına kurban vermeyecektir, nokta.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..