Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '12

 
Kategori
Dünya
 

Suriye'ye girmeye hazırlanıyoruz!

Suriye'ye girmeye hazırlanıyoruz!
 

İsrail diyor ki '' Türkiye savaşa hazırlanıyor''

Bu haber asparagas denilirse, cevabım şudur: bizimle ilgili her haberi İsrail bizden daha iyi biliyor olmasın!? 

İsrail hükümetine yakınlığıyla bilinen siteden çarpıcı bir iddia geldi.Türkiye birlikte 5 ülke Suriye'ye kara harekatına hazırlanıyor.

Mossad'a yakınlığıyla bilinen Debka: Türkiye dahil 5 ülke, Suriye'ye askeri müdahaleye hazırlanıyorİsrailli istihbarat çevrelerine yakınlığıyla bilinen İsrail kökenli Debka sitesi, Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere veİtalya'nın Suriye'deki dehşete müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladığını ancak harekete geçilmeden önce ABD'nin kararının beklendiğini öne sürdü.

ASKERİ HAZIRLIK BAŞLADI

Debka, yalanlanmasına rağmen Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya'nın Suriye'deki dehşete müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladığını iddia etti.

ABD'NİN KARARI BEKLENİYOR

Washington'a yakın kaynaklara göre, ABD Başkanı Barak Obama'nın Pentagon'un Suriyeli isyancıları korumak için planını sunduktan sonra son karar için hazır olduğunu yazan Debka, bu sürecin Libya operasyonunda da aynı olduğunu ve yine harekete geçilmeden önce ABD'nin kararının beklendiğini savundu.

MISIR VE KATAR'IN TAVRI BEKLENİYOR

Haberleri kimi zaman eleştiriye de uğrayan Debka sitesi, ABD'nin Tunus'ta gerçekleştirilecek "Suriye'nin Dostları Grubu" toplantısı sonrası ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın raporunu beklediğini ileri sürerek, özellikle Suudi Arabistan, Mısır ve Katar'ın hem siyasi hem de finansal yönden ABD liderliğindeki batılı müdahaleyi destekleyip desteklemeyeceğini bilmek istediğini öne sürdü.

Ben haberi aktardım, takdir okuyucularımızındır. Tabii dünyanın en az okuyan ülkeleri arasında olduğumuzu da bir kenara koyarsak...

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..