Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Suriye'ye müdahele olacakmış!

Suriye'ye müdahele olacakmış!
 

Suriye'ye toplu müdahele gündemdeymiş. Dış işleri bakanının demeçlerine bakılırsa bizi bir savaşa sokamadı gitti ! Suriye meselesi her geçen gün daha karanlığa gömülürken bizimde bu çıkmazda kaybolmamış üzücü. Zaten bizim Suriye'de ne işimiz olduğunu anlatan çıkmadı ya neyse ! Peki Türkiye bu savaştan ne kazanacak o da muamma ! Hatırlayın, Körfez savaşında 1 koyup 3 alacaktık ama o savaşın etkileri hala sürüyor. Bazılarının dedeleri İngilizler için çalışıyordu. Torunlar ise ABD-İsrail için çalışıyor. Bu toprakları hala anlayamamış bazıları.

Bilindiği gibi Suriye konusunda ABD, İsrail, Fransa ve İngiltere hatta Almanya ile aynı şeyleri söyleyip duruyoruz, aynı dili konuşuyoruz diyelim. Bu devlet devamlı Suriye ile alakalı açıklamalar yapıyor. Pek hayra alamet değil bu açıklamalar. Operasyon olursa ki olacak ve biz bu devletlere birlikte hareket edeceğiz. Eğer müdahele olursa kontrol tabiki NATO'da olacak. Başbakan füze kalkanları ile alakalı yaptığı bir açıklamada bunu zaten söylemişti. Operasyonun sebebi ise kimyasal silah. Peki, Irak'ı ne çabuk unuttunuz ? Hayret vallahi ! Irak'a da zamanında aynı bahane ile girildi. Orada da Müslüman kadınlar tecavüze uğradı, o zaman sizler ''ABD, Irak'a demokrasi götürecek'' naraları atıyordunuz TV'de. Devlet ise üs hazırlamak ve Meclis'te ABD askerlerine ''evlerine sağ salim dönsün'' diye dua etmekle meşguldü.

Tabi bu savaş meselesi şimdi olan bir şey değil. 4 Ekim 2012 günü kapalı oturumda meclisten geçen tezkere ile birlikte savaşın önü bir anlamda açılmıştı. Hatta ''Meclis'ten izin gerekmez'' demeleri bu yüzden. Bugün Suriye'ye müdahele olmasını eleştiren bir parti ise o gün tezkereye tam destek vermişti. Bugünse standart günümüz muhalifliğini yapıyorlar.

Öte taraftan benim anlamadığım, kendi Doğumuzdaki sorunu doğru dürüst çözemiyoruz. Berbatız bu konuda ama konu Emperyalist destekli müdahele, münakaşaya gelince çok iyiyiz bu konuda. Zamanında Kore bugün Suriye... Girmeye çok istekliyiz. Hani eskiden mahallede kavgaya giden çocuk çeteler vardır. En küçükleri her zaman en önde gaza gelmiş şekilde gider ya. İşte biz bu meselede o en küçük çocuğuz.

Konunun ciddiyetinden habersizce köşesinde yazan, TV'lerde konuşan bazı yazarlarımız ise Başbakanın ve kurmaylarının açıklamaları ile epey gaza gelmiş gözüküyor. Mevzubahis Anadolu içindeki bir takım olaylar olunca en büyük Hümanist olanlar, ABD'nin ve Nato'nun Suriye'ye müdahelesini olumlu buluyormuş. Sürecin başından beri ''Biz neden Suriye ile bu kadar alakalyız ?'' demeyen bu yazarlar. Ülkenin bu müdaheledeki rolü üzerine yorum yapıyorlar. Ülke ne kazanır, kaybeder pek sallamıyorlar sanırım.

Benim merak ettiğim bir kaç husus var... Suriye konusu elde patlarsa Türk dış siyaseti ne olacak ? Etki artat mı yoksa daralır mı ? Velek ki daraldı o zaman ne olacak ? Bunları bu arkadaşlar düşünüyor mu acaba ?

Libya'da, Tunus'ta halk tarafından Haçlı olarak gösteriliyoruzda...

Suriye'de de Osmanlı imajımız çizilmesin !

(Not: 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türk milletine kutlu olsun. Başta Ulu Önder Atatürk, onun silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun !)

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..