Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Suriyeli mülteciler

Birçok devlet kan gölüne dönmüş Ortadoğu dan kaçan mültecilere kapısını kapatmışken, insanlık adına devletimiz sınırlarını açtı ve ülkemize milyon olarak ifade edilecek  sayıda mülteci geldi.

Gelmesine geldi de, barınacak yer sorunu, gıda sorunu, eğitim sorunu, sağlık sorunu, iş sorunu ve daha bir çok sorun da beraber gelmiş oldu.

Bu sorunların giderilmesinin maliyeti de yüksek olduğu için diğer devletlerden yardım talep etmek zorunda kaldık.

Mültecilere her gün gıda yardımı yapmak yerine onlara iş bulmak oldukça olumlu bir yaklaşımdı. Ancak bu yaklaşım da ülkemizdeki zaten huzursuz olan işsizler ordusunu daha da huzursuz etti.

Bütün şehirlere yayılmaya başlayan mültecilerin bir bölümü gerek kültür uyuşmazlığının bir sonucu, gerekse barınma ve açlık korkusundan toplum huzurunu bozacak hareketlerde de bulunmaya başladılar.

Örnek; Otobüs terminallerinde geceleyen aileler, Şehir meydanlarında dilenciliğe alıştırılan çocuklar gibi, Denizlerimizde kaçak göçmenlerin ölmesi konusuna ise hiç girmek istemiyorum.

Bana göre; Bütün bu sorunların ötesinde düşünülmesi gereken önemli bir konu da;  hiç bir sağlık önlemi alınmadan ve karantinasız sınırlarımızdan içeri giren bu insanların bir çok hastalığı da beraberlerinde ülkemize getirmiş olmalarıdır.

Yakın gelecekte toplumda salgın hastalıkların artışı ve bazı ortadan kalkmış hastalıkların tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir.

Tedbiri elden bırakmamak gerekir. 

 
Toplam blog
: 106
: 597
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

1953 Denizli doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Doktor dişhekimi, şimdiye kadar yayınlanmış yedi ..