Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Suriyeli mültecilere beş yıldızlı otel menüsü...

Suriyeli mültecilere beş yıldızlı otel menüsü...
 

Aşağıda okuyacağınız yazıdan sonra, sakın sizde sığınmacı olarak bir yerlere sığınmaya kalkmayın.

Her ne kadar kötü yönetilsek de bizim ülkemiz güzeldir.

Biliyorsunuz Suriye ile kankalık bittikten sonra, Suriyeli sığınmacılar ülkemize gelmeye başladı. Baştan biz onları çağırdık,  yaşam şartları iyi olunca devamı geldi!

Evet, Güneydoğu Anadolu bölgemizin birçok iline yerleştirdiğimiz Suriyeli sığınmacılar, krallar gibi yaşayıp gidiyor! Onlara sunulan bu yaşam, ülke insanımızın 4/3’üne sunulabiliyor mu?

Biz gelelim sığınmacılar için açılan yemek ihalesine.

Bu öyle bir ihale ki; menüyü gören sığınmacı olarak ülkemize koşacak. Bir Suriyeliler değil, bölge ülkeleri ve hatta Afrika’dan bile gelen olursa hiç kimse şaşırmasın.

İşte yemek ihalesinin şartları:

Suriyelilere, dana ve koyun eti, kırıksız pirinç, lezzetli meyve, cezerye tatlısı, yüksek randımanlı ekmek verilecekmiş. Bu şartlara uygun yemek vermeyenler ihaleye alınmayacakmış.

Osmaniye Valiliği, Cevdetiye mahallesinde kurulacak çadır kentte barınacak 10 bin 366 Suriyeli sığınmacı için yemek ihalesi açmış. İhale için belirlenen şartlar 5 yıldızlı restoranları aratmayacak şekilde düzenlenmiş. Suriyelilere dana ve koyu eti, kırıksız pirinç, taze, lezzetli, kaliteli ve olgun meyve, cezerye tatlısı, yüksek randımanlı undan yapılan ekmek verilecekmiş. Yemeklerde zeytinyağı, mısır özü ya da ayçiçeği yağı ve domates salçası kullanılacakmış! Biber salçası yok mu? Suriyeliler biber salçasını çok sever!

Sıcak yemekler 65–70 derece, soğuk yemekler 7 derecede muhafaza edilecekmiş. Yemek dağıtımını yapan firma elamanları, logolu t-shirt veya önlük giyecekmiş. Bone, maske ve eldiven takacakmış. Şartnameye göre yemekler şu özelliklerde olacakmış.

ET: Yemek çeşitlerine göre Etli yemeklerde dana eti veya koyun eti kullanılacaktır. Et veya kıyma taze kokusuz temiz ayrıca veteriner kontrol damgalı olacaktır. 

KURU GIDALAR: Pirinç, bulgur, nohut, mercimek, fasulye gibi kuru gıda maddeleri temiz, kırıksız kuru, kokusuz, böceksiz normal irilikte kolay pişen ve lezzetli olacaktır. 

SEBZELER: Her mevsime ait sebze taze olgun ve normal büyüklükte olacaktır. Ezik, çürük, küflü, kurtlu, çamurlu, buruşmuş, sararmış, kartlaşmış olmayacaktır.  

MEYVELER: Mevsim meyveleri olup taze ve kaliteli olacaktır. Meyveler yenilebilecek olgunlukta, normal büyüklükte tat, lezzet ve renkte olacaktır. Çürük, kurtlu, küflü, ezik, çok yumuşak ve çok sert, buruşmuş, kirli, çamurlu, lekeli ve ham olmayacaktır. 

TATLILAR: Hamur işleri, süt mamulleri, kompostolar, aşure, cezerye, helvalar vs. olup normal tazelikte tat ve kıvamda kaliteli (1.sınıf  tatlıcı dükkânında satılan evsafta ) olacaktır.

EKMEK:  Yüksek randımanlı undan yapılmış pişkin olacaktır.

Görüldüğü gibi bu yiyecekleri görenlerin hemen sığınmacı olası geliyor. Bu gıda maddelerinden kaçını Türk halkı tüketiyor?

Yakın Türk halkı şöyle bir türkü söylemeye başlarsa kimse şaşırmasın. ‘Suriyelilere var bize yok mu?’

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..