Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Suriyeliler İzmir’in suyunu içince seslerini Demokratik yollarla duyuruyorlar!

Suriyeliler İzmir’in suyunu içince seslerini Demokratik yollarla duyuruyorlar!
 

Suriyeliler


Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle başta başbakan olmak üzere, hükümetin isteğiyle Türkiye’ye davet edilen Suriyeli sığınmacılar, çeşitli şehirlere dağıtılıp, orada onlara ayrılan bölgelerde ikamet ediyorlar. Hükümet bu sığınmacılara ne kadar destek oluyor bilmiyoruz ama hayatlarından pek memnun değiller gibi görünüyor.

İzmir’in çeşitli semtlerine de yerleştirilen birçok Suriyeli var. Ve sorunlarına çözüm bulabilmek için dernek kurmuşlar. Derneğin adı “İzmir Suriyeliler Derneği”, başkanı da Salih Abdullah’mış.

23 Kasım cumartesi günü İzmir’in Karşıyaka ilçesi, Gümüşpala semtinde bir toplantı yapıyorlar, AKP milletvekili Nesrin Ulema’yı da davet ediyorlar ve hükümetten isteklerini aşağıdaki maddeler halinde sıralıyorlar.

- Gümüşpala'daki Suriyelilerin Türkçe öğrenmelerine yönelik Halk Eğitim Merkezince kurs açılması

- Eşrefpaşa'da halen devam eden Türkçe kursunun Kadifekale mahallesine alınması

- Karabağlar'da Türkçe kursu açılması için imza toplanmasına başlanması

- Suriyeli çocukların eğitimi için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilmiş olan Tepecik'teki okula öğrencilerin kayıt işlemleri

- İzmir'de Suriyelilere hitap eden bir radyo yayının yapılması bu şekilde eğitim organizasyonunun duyurulması

- Eğitimi yarım kalmış üniversite öğrencilerinin İzmir üniversitelerine e devam edebilmesi

…………………….

Toplantı süresince dile getirdikleri en önemli sorunlarının başında Türkçe dil sorunun çözümüne yönelik konular. Tabii çocuklarının okullardaki eğitimi ve üniversiteleri yarım bırakan öğrencilerin burada eğitimlerini burada sürdürüp mezun olmalarını sağlamak. Haa birde Suriyelilere yönelik bir radyo yayını istiyorlar.

Doğal gibi görünse de, Türkiye’nin birçok yerine yerleştirilen mülteciler içinde sanırım sadece İzmir’dekiler örgütlenip, dernek kurup, isteklerini bu vasıtayla iletiyorlar. Kendi ülkelerinde despot bir yönetim var ama İzmir değiştiriyor insanı... Galiba İzmir’in suyunu içince insanlar örgütleniyor ve örgütlü hareket ediyorlar.

Ben şimdi düşünüyorum… doğal olarak her geçen gün istekleri ve ihtiyaçları artarak devam edecek; bugün veya zaman içinde YA İSTEKLERİ OLMAZSA!... İster misiniz hükümete karşı miting yapsınlar.

 

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..