Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '16

 
Kategori
Dünya
 

Suriyeliler Türkiye'yi alabilir mi?

Suriyeliler Türkiye'yi alabilir mi?
 

gercekler.net


Ne demek yani?  Habere bakın…
 
“Türkiye’deki Suriyelilerin doğum oranı Türkleri geçti…” (milleyet.com)
 
Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın eski bir kaygısı vardır : “Aman nüfus artış hızımı kesmeyelim.. Her ailenin 2 değil en aşağı 3 çocuğu olmalıdır..” Bunun için yep yeni özendirme önlemleri alınmaktadır. Anneler şu veya bu şekilde teşvik edilmektedir.  Çok çocuklu aileye olmayacak özendirmeler vaat edilmektedir. 
 
Yeter ki çoğalalım…
 
Bundan 20 yıl önceki toplumsal sloganımız neydi ?
 
“Aman çoğalmayalım” Nüfus artış hızını kısalım… Çünkü bu gidişle , Türkiye’nin kaynakları insanlarımızı doyurmaya yetmeyecektir. Nitekim insanları olumsuz yönde teşvik işe yaradı ve Anadolu insanın nüfus artış hızı neredeyse %10’lardan , %2’lere inmişti. 
 
Şimdi ise , yeni sloganlarla , “Nüfusumuzu artıralım..” sloganlarıyla yavaş yavaş yükseliyor ama akıllanan anneler artık eskisi kadar çocuk doğurmuyor…
 
Ee çocuk bakmak kolay mı? Eşeğin sıpası doğar doğmaz ayağa fırlarken; insanoğlunun ayağa kalkması ancak 2-3 yıl alıyor. Adam olması ise belki de 15-20 yıl… Bütün bu süreler zarfında insan yavrusu durmadan tüketici, durmadan yiyici…
 
Peki, Sayın Cumhurbaşkanımız niçin nüfus artış hızını artırmak istemiş olsun ki?
 
Çünkü , bir de baktılar ki Doğu’daki vatandaşlarımız, Kürtler .. O ooo almış başını gidiyor. Her ailenin en aşağı 7-8 çocuğu bazen 10-12 çocuğu olduğu düşünülürse, yalnız Doğu’nun değil Batı’nın da ne gibi bir sonuçla malul olacağını tahmin edebilirsiniz.
 
Bu tıpkı ABD’lerindeki zencilerin öngörüleri gibi… Zencilerin doğum oranı her eyalette ve kentte beyazlardan çok yüksek… Buna göre sonuç ne olabilir?
 
Beyazlar zencilere çok işkence ettiler. Arabalarda yer vermediler, arka sahanlarda ayakta durmaya mecbur ettiler. Kuu-Klux-Klan gizli örgütleriyle zencileri öldürmeye teşebbüs ettiler. Bunların daha acılarını Amerikan filmlerinde görüyoruz. Ama zamanla ABD ister istemez daha demokratlaştı, ister istemez, zencileri aralarına aldılar ve kabullendiler.. Ama beyazların zencilerden korkusu ise hiçbir zaman azalmadı.. Çünkü…
 
Amerikadaki zenciler beyazlardan çok daha hızlı çoğalmaktadırlar.. Bu gidişle 50 yıl sonra zencilerin oranı beyazları geçecektir. Ondan sonra sen sağ ben selamet.. Ve her seçimde bir Obama ister istemez seçilebilir.  Belki de bu seçimler beyazların son seçimleridir. Çünkü bu seçimlere siyahlar pek karışmadılar. Karışmayınca da Trump  geldi oturdu.. 
 
O bakımdan siyahlar rahat : “Nasıl olsa  istikbal bizim…” diyorlar… Sadece bekliyorlar. Zaten zaman onların lehine çalışıyor.. Yakın bir istikbalde bu artış hızıyla beyazları ekarte edeceklerini biliyorlar. Ondan sonra İsa-Mesih’in bile zenci olduğunu kanıtlamaya kalkabilirler.  Çünkü çoğunluk ne diyorsa, öyle olur.. Değil mi??
Neyse bırakalım Amerikalılar ne yaparsa yapsın; gelelim kendi aramızdaki yarışa.. Türkiye’ye 2 milyonu aşkın Suriyeli’yi aldık ya… (Ondan öncesi de var..) Bir bölümü kamplarda kalıyor, bir bölümü de daha önce Türkiye’ye göçmüş akrabalarının yanında. Bu gelen Suriyeliler hiç de boş durmuyorlarmış.. Neymiş…
 
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili Meclis Mülteci Hakları Alt Komisyonu'na bilgi verdi. Buna göre, Suriyelilerin doğum oranı Türk vatandaşlarını geçti.
 
Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sayısının 2 milyon 753 bin olduğunu belirten Torunoğlu’nun aktardığı bilgiler şöyle:
 
“Bu süreçte 177 bin Suriyeli bebek doğdu. Son bir yılda 70 bin Suriyeli doğum yaptı…Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin önemli bir kısmı çocuk ve kadın. Demografik olarak genç nüfus ağırlıklı…Mülteci Hakları Komisyonu Başkanı Atay Uslu da, diğer ülkelerden gelen 300 bin yabancıyla birlikte Türkiye’deki sığınmacı sayısının 3 milyonu geçtiğini bildirdi. ..” (aydınlık.com.tr)
 
Haydi buyurun.. Bizim nüfusçularımızın kaygılanacakları bir konu daha çıktı. Suriyeliler Türklerden çok daha hızlı artıyorlar… Bu gidişle kaç yıl sonra , Suriyelilerin nüfusu Türklere eşitlenir..?? 
 
“Pek kolay değil ,”  diyorsunuz ama. Bazılarının durmadan nüfus kaygısı gütmelerinin nedeni açık açık anlaşılıyor.
 
Bereket versin Suriyeliler becerikli, okumayı seven, marifetli insanlar. Hemen kendilerine bir iş buluyorlar. Topluma adapte olmanın yollarını arıyorlar.. Bu gidişle zaten herhalde, önümüzdeki yıllarda sınır mınır da kalmayacak… Ha Suriyeli, ha Türk olacak.. Gidiş onu gösteriyor… Beşar Esad’ın torunları da yakında Türk pasaportu çıkartır..!!
 
Gerisi.. Aman yine  de nüfus artış hızımıza dikkat edelim. Ne olur ne olmaz. Bir bakarsın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı da Zenci olmuş çıkmış… Şaka şaka…
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..