Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '15

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Şuruplu, portakallı ve cevizli kek

Şuruplu, portakallı ve cevizli kek
 

görsel netten


Kullanacağımız malzemelerin bir müddet oda sıcaklığında beklemesi gerekir ki kek kabarsın. Bu kek çok değişik yemesi kolay ve içinde portakal olduğu için özellikle çocuklar ve yaşlılar açısından çok sevilen bir tat.

YAPILIŞI:

3 yumurta 4 kaşık tozşekerle iyice çırpılır, sonra yıkanmış 1 portakalın rendelenmiş kabukları, eklenir, içine sıkılmış yarım bardak portakal suyu konulur. Ayrı bir kap içerisine 1 paket kabartma tozu ile 3 su bardağı unu eleyerek yavaş, yavaş karıştırılır, bu karışıma eklenir. Sonra ayıklanıp küçük parçalara ayrılmış 1 çay bardağı ceviz eklenir. Kek kalıbı yağlanır ve üzerine hafifçe un serpilir. Hazırlanan portakallı kek hamuru yavaşça kalıba dökülür. Daha sonra hafifçe kalıp sallanarak kek hamurunun kalıp içinde eşit yayılması sağlanır. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına sürülür ve kekin üzeri kızarınca, fırından çıkarılıp soğutulur ve kalp ters çevrilir çıkarılır ve servis tabağına alınır. Diğer taraftan 1 bardak portakal suyu ve 2 kaşık şeker eklenerek karıştırarak şurup yapılır, yapılan şurup çok sıcak olmamak kaydıyla kekin üzerine yavaş, yavaş dökülür. Üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. İsteye bağlı dövülmüş çam fıstığı da konabilir. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..