Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '14

 
Kategori
Magazin
 

Survivor'a kim gidecek?

Survivor'a kim gidecek?
 

Acun Ilıcalı, Tolga Karel'den sonra Survivor yarışmasına gidecek iki ünlü ismi daha açıkladı.

Ilıcalı o isimleri Twitter sayfasından böyle duyurdu:

"Survivor'da olacağı bugün kesinleşen iki yeni isim; Milli futbolcumuz Ahmet Dursun ve oyuncu Serenay Aktaş." 

**********

Paralel Devlet söylemi BDP - AKP  arsında başlamıştı Başbakana göre KCK Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Paralel bir Devlet kurmuştu, BDP'ye göre ise "Derin Devlet" paralel bir Devlet kurmuş ve "çözüm süreci" bu nedenle tehlikeye girmişti.

17 Aralıkta Başbakan başka bir paralel Devletten bahsetmeye başladı: Gülen Cemaati.

Anladığıma (daha doğrusu anlamadığıma)göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti İçinde üç ana Devlet var.Ana Devlet diyorum çünkü bunların içlerinde de başka devletler olma ihtimalide var.

1- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)

2- KCK

3- Gülen Cemaati

KCK'nın Meclisi ve silahlı gücü olarak ta PKK sı var.

Gülen Cemaati biraz daha güçlü veya yaygın Yargı ve Polis teşkilatı var.

AKP'nin elinde TBMM ve silahlı güç olarak sadece TSK var Onunla da mahkemelik olduğundan arası bozuk. Bir şekilde arasını düzelmesi gerektiği düşüncesi ile yargılanan ve yargılaması sonuçlanıp ceza almış olan askerleri ceza evinden çıkarmak için "yeniden yargılama" formülüne sarıldılar.

Adı geçen bu üç devletten (ki hepsinin asıl amacı Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıpratmak ve sonunda ele geçirmek)  ilk ikisi (!) Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde savaş ederken birdenbire devreye üçüncü paralel devlet girdi ve AKP ye saldırmaya başladı. AKP - Cemaat Savaşı başlayınca KCK kenara çekildi ve izlemeye başladı. Bir yandan izlerken öte yandan savaşırken yıpranan iki "paralel devlete" karşı da ileride yapacağı savaşa karşı hazırlıklarını sürdürüyor ve bu arada küçük mevziler elde etmeye bakıyor ki en azından ceza evindeki Milletvekillerinin çıkmasını sağlayarak ilk hamlesini kazanmış görünüyor.

Bu savaşın sonunda kim kazanırsa kazansın en büyük yarayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti alacaktır.

Bu Devleti korumakla görevli güçlerin neredeyse tamamı savaş halinde olduklarından asıl görevlerini yapmayı ihmal etmektedirler. 

"Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek" olan bu görev unutulmuş ve sahipsiz kalmış görünmektedir.

 
Toplam blog
: 92
: 956
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Ülkemin içinde bulunduğu ve gitmekte olduğu yerden rahatsızım. Atatürk ilke ve devrimleri doğrult..