Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor'dan kimler geldi, kimler geçti?

Survivor'dan kimler geldi, kimler geçti?
 

Hilmi Cem, Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışmasında


Unutulmaya mahkum ünlenmenin tipik örneği olan yarışma, 2013 Survivor yayına girerken ekranda şimdiye kadar yayına alınan bütün Survivor’ların özeti verildi ve bütün birinciler de tek tek hatırlatıldı. Belki dikkatinizi çekti belki de çekmedi bilemiyorum ‘’Derya’nın anısına’’ yazısı jenerikte göründü, arkasından da bütün geçmiş Survivor’lar ardı arkası kesilmeden gözlerimizin önünden geçti.

İşte bu resmigeçit sırasında, sonrasında aklımı kurcaladım, dağarcığımdan bir türlü bu ismi bulamadım. Sordum, soruşturdum yine de yok! Bulduğumda ise Duygu Çetinkaya’ya laf söylemekten de satırlarımda yerini alamadı.

Kısmet bugüneymiş!

Haydi, olayı ve Derya’yı hatırlayalım! 2006 Yılında Panama’da yapılan ’Survivor Türkiye-Yunanistan’da Türkiye Birincisi olarak 250 bin Euro’luk para ödülü kazanan yarışmacı Derya Durmuşlar’dı. Bizim ilk Survive’ımızdı Derya!

Bir süre dilimize dolandı, konu açıldıkça gündemimize geldi.  Sonra unuttuk gitti ta ki 2011 yılında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi yakınlarında eşi ile birlikte motosiklet kazası geçirene kadar. Derya Durmuşlar, sağlık ekiplerini yaptığı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kaza sırasında yanında olan eşi de kazayı kırıklarla atlattı.
O tarihlerde Derya Durmuşlar ’ın kaza sırasında alkollü olduğu, alkollü araç kullanmaktan daha önce ehliyetine el konulduğu ve halen geri almadığı öğrenildi. Derya Durmuşlar hayatını kaybetti, ne yazık ki hatırlara gelecek üne zaten sahip değildi.

Hatta 2011 yılındaki bu kaza medyada yerini bulunca ölenin Derya Büyükuncu olduğu sanılıp ortalık karıştı. Derya Durmuşlar’ın öldüğünü öğrenen bazı şuursuzlarsa sosyal paylaşım sitelerinde "Ohh çok şükür ölen Derya Büyükuncu değilmiş, ’’Survivor Türkiye- Yunanistan Derya'ymış" şeklinde mesaj yazmaya başlamıştı.

İşte insanların üne saygısı! Ünsüzseniz, yaşamışsınız -ölmüşsünüz kimsenin umurunda da değil! Bu tarz yarışmaların tozpembe hayalleri canlandırıp, sonra da yerine sadece tozunun kaldığının tipik bir örneği Derya Durmuşlar…Derya Durmuşlar’a Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu yarışmaların yaratmaya çalıştığı isimlere bir örnek de Hilmi Cem’dir. Asıl adıyla Hilmi Cem İntepe…

19 Mayıs Muğla Yenice doğumlu olan Hilmi Cem İntepe 18 yaşına kadar Bodrum Güvercinlik’te yaşadı. 15 yaşında kendi kendine dans etmeye başlayan Hilmi Cem hiçbir yardım almadan her şeyi kendi öğrendi. 17 yaşında Latin danslarına yazılan Hilmi Cem birçok kez Salsa’da Türkiye Gençler Şampiyonu olmuştur. Üniversitedeki 2. Yılında Muğla’dan yakın arkadaşları ile birlikte bir dans okul açan Hilmi Cem şu anda faal olarak açtığı bu okulda dans eğitmenliğine devam etmektedir.

Baktı ki Hilmi Cem ün bekleyerek gelmiyor, kimse adınızı hatırlamıyor  ‘’Yetenek Sizsiniz Türkiye’’ ye katıldı. 2013 yılında yeterince yetenekli değilsiniz damgasını yiyince de ünün peşine Survivor’la takılmaya karar verdi. Hilmi Cem, dansta gösterdiği beceriyi belki yeterince gösteremiyor yarışmada ama genç kızların gözbebeği olmaya aday isimlerden biri. Yakında Survivor yarışmasından elenince; bir dizide, bir filmde, bir dans şovda, bir müzikalde… Artık bilemiyorum daha nerelerde Hilmi Cem’i göreceğiz?  Tek bildiğim, görmeye devam edeceğimiz. O’nun bütün yeteneklerini paraya dönüştürme çabalarını canlı canlı göreceğiz.

Şu ün dediğimiz parayla kolkola gezdiği müddetçe de böyle ünlenme çabalarında pek çok gencimizi ekranlarda göreceğiz demektir.

 Oysa ün zorla gelmez! Sizin yeteneğiniz fark edilir ve takibe alınırsınız. ‘’O olmadı bunu deneyim’’, ‘’şu olmadı diğerine bakayım’’, ‘’biraz da sansasyon lazım’’, ‘’ bu sefer bunu kıvırırsam paraya para demem’’ler bizi sadece bir esinti ile dağılacak toza dönüştürürken, ruhumuzu da çöpe çevirir. Halbuki çalışmanın, başarının getirdiği ün asla silinmez ve tacınız her zaman başınızda kalır.

Hayattaki ününüzün gerçek başarılarla taçlanması dileği ile…

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..