Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor'de birleşme öncesi adadaki dengeler

Survivor'de birleşme öncesi adadaki dengeler
 

Yarışmalarda en başarılı isimler Ünlülerden Nihat, Gönüllülerden ise Hasan'dı


Survivor Ünlüler - Gönüllüler'de 16 yarışmacıyla başlayan sezon 10 yarışmacının kalmasıyla adadaki birleşmeyle birlikte takım yarışı yerini bireysel yarışlara bırakacak. Survivor'de birleşime kadar kimler elendi? Kimler ön plandaydı? Takımlardaki dengeler nasıldı? Birleşme sonrası konseylerde  neler yaşanır? Oyunlarda ve SMS'lerde kiim daha güçlü? Bir gözatalım ne dersiniz?

Takımlarda Kimler elendi, kimler  birleşime kaldı.

Survivor'de ünlüler takımından Sibel Tüzün, Doğuş ve Merve Saraç; Gönüllüler'de ise Asena, Gülen ve Şansın elenince 8'e 8 başlayan takım mücadelsi 5'e 5 sona erdi ve birleşmeye her iki takımda eşit yarışmacı sokmayı başardı. Ünlüler birleşime Anıl, Nihat, Alp MustafaTopaloğlu ve Almedia ile giderken Gönüllüler ise; Begüm, Cevher, Hasan, Hayim ve Serhat ile gidiyor.

Takım yarışmalarında kimler ön plandaydı

Takım yarışmalarında ünlüler ve gönüllülerde en çok Hasan ve Nihat'ın mücadeleleri çekişmeli geçti. Özellikle güce dayalı yarışmalarda başa baş mücadeleri nefes keserken, hıza dayalı yarışmalarda Nihat ön plandaydı. Hasan'dan sonra Gönüllüler'in en iyisi Cevher gibi görünürken Ünlülerde ise   zaman zaman Alp zaman zamansa Anıl oyunlarda takımlarına sayı kazandırdılar. Gönüllülerin zayıf halkası Hayim ve Serhat takımlarına daha az katkı sağlarken; Ünlülerde ise Almedia ve Mustafa Topaloğlu'ydu. Mustafa Topaloğlu çok az yarışta yarışırken yinede katıldığı yarışlarda fena değildi. Yarışmalarda kızlarda en iyi ise Gönüllüler'den Begüm; takımına kazandırdığı puanlarla katkı sağlamasını bildi.

Takımlardaki Dengeler

Ünlüler'de Gönüllülere nazaran daha fazla gruplaşma oldu. Gönüllülerde gözle görülen bir gruplaşma gözükmezken elenen 3 yarışmacınında bayan olması dikkat çekiciydi. 4. kız olan Begüm'de diğer kızlar gittikten sonra zaman zaman adada kendini yalnız hissetti. Ünlülere nazaran oylamalarda tam bir birliktelik yaşanmadı. Ancak Hasan ile Cevher Gönüllülerde en iyi anlaşan ikiliydi diyebiliriz.

Ünlüler ise adeta 3'e bölündü. En baştan beri kızlar bir grupken; Toplaoğlu, Alp ve Anıl diğer grup; Nihat ve Doğuş ise 3. grup oldu. 3 konseyde de Topaloğlu'nun grubundan SMS'e kalan olmasına rağmen elenmediler ve gruptan kimse gitmemiş oldu. Kızlardan sadece Almedia hiç SMS'e kalmayarak adada kalırken diğer gruptanda aynı şekilde Nihat hiç SMS'e kalmadı ve birleşmeye giden isim oldular.

Birleşme sonrası konseylerde neler yaşanır?

Her hafta yapılan konseylerde yine oylamalar devam edecek ve dokunulmazlığı olmayan yarışmacılar yazılarak yine 2 kişi SMS'e kalacak ve en az oyu alan elenecek. Artık takım olgusu bittiği için herkes bireysel yarışcak ama adada gruplaşmalar ön plana çıkacak.

Eğer birleşme sonrası olağan dışı bişey olmazsa Gönüllüler birbirlerini yazmaz gibi gözüküyor. Ünlüler ise yazabilir. Ama birleşme öncesi tek grup ise Topaloğlu'nun Alp ve Anıl ile oluşturduğu 3'lü grup gibi gözüküyor. Şimdiye kadar 3 konseyde de birlikte hareken eden grubun oyları konseyde belirleyici olacak. Çünkü 3'ü aynı kişiye oy verdiği için onların verdiği kişi direk SMS'e kalmış olacak. Alp ile Nihat'ın son zamanlardaki zıtlaşması bu 3'lünün Nihat'ı zaman zaman yazabileceğini gösteriyor. Ama asıl oyları 2 takım birleştikten sonraki kaynaşmalar ve zıtlaşmaların belirleyebileceğini de unutmamak gerekir.

SMS'lerde kim daha güçlü olacak?

Ünlülerde de Gönüllülerde de SMS'e kalıp halk desteğiyle adada kalmayı başaran isimler var. Ünlülerde Mustafa Topaloğlu 2 kez, Anıl ise 1 kez halk oyuyla rakiplerini elemeyi başarırken, Gönüllülerde ise Serhat, Hayim ve Begüm 1'er kez SMS'de başarılı oldular. 

Survivor'un sitesinde yarışmacıları daha yakından takip etmek isteyenler onu ''takip edin'' linkine tıklayarak onun hakkında bilgilere daha çabuk ulaşbiliyorlar. Orada yarışmacıların takip edilme sayısı bize az da olsa oylamadaki durumları hakkında bilgi veriyor. Orada  Ünlülerin takip edilme sayısının Gönüllülerden daha fazla olduğu dikkati çekiyor. En fazla takip edilen ismin ise Gönüllüler adasından Ünlüler adasına geçen Anıl  olması ise diğer bir dikkat çeken unsur. Gönüllülerde en fazla takip edilen isim ise  Hasan... İşte birleşime kalan yarışmacıların Survivor'deki takip edilme sayıları...

1) Anıl - 50.891

2) Almedia - 48.432

3) Alp - 48.044

4) Nihat - 36.851

5) Hasan - 18.520

6) M. Topaloğlu - 11.523

7) Begüm - 8.854

8) Cevher - 7.774

9) Hayim - 3.091

10) Serhat - 2.786

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..