Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor dedikleri!

Survivor dedikleri!
 

Yılların yarışması Survivor bir ekran fenomeni(ydi). Hali hazırda Cumartesi-Pazar gecelerinin tek galibi olmasına rağmen tarihinde ilk defa bir başka programın arkasına düştü yarışma. Karadayı’nın gerek konu, gerek cast üstünlüğü Survivor’ı geride bıraktı. Bu da bize insani sıcaklığın, gerçekçi duygulara olan özlemimizin ne kadar önde olduğunu bir kez daha hatırlattı.ATV ekranlarında yayınlanan ve başarılı oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Karadayı dizisi reytingde başarılı yarışma programı Survivor'u geride bırakması Karadayı’nın final yapmasına kadar da sürecek gibi görünüyor.

Bu sezon Survivor’ın Pazartesi akşamları reyting sıralamasında ikinciliğe düşme sebebi olarak ben yeterince popüler kimliklerin ekranda Ünlüler kadrosunda yer almamasına da bağlıyorum. Gönüllülere sıra gelince onların aslında Gönülsüz olduklarını da sık sık söylemiştim. Belki 2 hafta içinde dengenin değişmesi sonucu biraz daha değiştirir ve Survivor bir nebze öne çıkacaktır. Ama, Karadayı Pazartesilerin tek galibi olarak sezon finaline gidecek ve ipi göğüsleyecek. Şimdiye kadar Survivor’ın hep başta olmasının sebeplerinden biri de karşısında güçlü bir rakibi olmamasıydı. Oysa şimdi Karadayı var!

Geçen senelerdeki oyun kalitesi bu sezonda da sürüyor, sürüyor da… Performans ‘’Sıfır!’’ Oyunların bazıları birebir aynı bundan ben sıkılmıyorum ama acaba seyreden genç kuşak sıkılmış mıdır? Yenilik arayışı biliyorsunuz ki tüketen toplumun ekmeği… Reklam niteliğinde oynanan ödül oyunlarında da biraz yeknesaklık var. Bir değişiklik belki iyi gelir.

Yarışmaya dönecek olursak

Ekranların sevilen yarışma programı Survivor’da eleme heyecanı yaşandı. Arkadaşlarının oylaması ile Dağhan ve Larissa halk oylamasına kalmıştı. Survivor Ünlüler, yarışmanın ilk haftalarında üst üste güzel performanslar göstererek Gönülllerin belini bükmüştü. Fakat son 2 haftadır çark tersine dönmüş görünüyor. Unutmayalım ki oyunun kuralı işlemeye devam ediyor. Gönüllüler iki hafta üst üste dokunulmazlık oyununun ikisini de aldı ve geçen hafta Nazenin’in arkasından bu hafta da Larissa’nın arkasından su döküldü ve uğurlandı.

Survivor Ünlüler adasından Larissa Gacamer’in elenmesine yazımı takip edenler bilir ki ben şaşırmadım aslında. Takım her seferinde ölümüne yarışırken O ‘’yükseklik korkum var’’ ‘’tansiyonum düştü’’ ‘’halsizim’’ diye söylendi durdu. Bir de üstüne üstlük hırsı boyundan büyüktü. Hal böyle olunca ‘’en zayıf halka’’ görünümünü veren, bir taraftan da dolap çevirmeyi adet edinen Larissa da yolcu oldu.  İşin bu hali bana saçma geliyor, takımda ‘’yan gel Osman’’ düşüncesinde olanlar her hâlükârda kolay lokma olacak tiplerdir. Önce ‘’yolcudur Abbas’’lar onlar olacaktır. Oyunun kuralından bir olan ‘’güçlü kazanır’’ a uymayan bir tavır sergileyip en güçlü rakipler el birliğiyle alaşağı edilse, final ipi rahatça göğüslenirdi. Bu durumda reyting ipi de asla göğüslenemezdi.

Ada içinde guruplaşmalar ayrıca beni güldürür duruma geldi. Biliyorsunuz ki ilk kopuş Gönüllüler adasında Duygu ve diğerleri olarak ortaya çıkmıştı. Aslında diğerleri diye tanımlamak çok saçma ‘’Bozok ve diğerleri’’ demek daha doğru olur. Bozok, Duygu’yu bir lokma etten bile mahrum bırakmıştı, hatırladınız mı? Şimdilerde epi-topu 5 kişi kaldılar ve 2 haftadır da dokunulmazlığı kazanıyorlar. Durum böyle olunca hele Fatmagül gibi basiretsiz bir yarışmacı da aralarında bulunması sebebi ile Bozok ve diğerleri, Duygu ile barış çubuğunu yakmak zorunda kaldılar. Bu bir birleşmeden çok bana ‘’ateşkes’’ gibi geliyor.

Duygu bu durumda dişleyecek yarışmacı bulamayınca da haliyle komşu yarışmacılara dadandı. Oyunun kuralı sulh değil savaş olduğuna göre başka ne yapabilirdi? Bizde oyunun kuralına uyup her bölüm hangi ünlü yarışmacıya saldıracak diye ekranda bakacağız.

Duygu’nun ödül oyunlarından birinde Murat tarafından Bozok seçilerek ret edilmesi, boğazından iki lokma geçerek gözüne fer gelecek Duygu’nun boynunu bükerken beni de çok sinirlendirdi. Murat, Bozok abisinin istediği çikolatayı verirken aslında nasıl bir duruma düştüğünü fark etti mi? Hiç sanmam! Bunu fark edecek durumda olsa kuralın ‘’önce çocuklar ve kadınlar’’ olduğunu bilir ve batan adadan ilk Duygu’nun kursağına iki lokma sokup kurtarır. Bozok’un daha vücudundan kaybedeceği kas kitlesi oldukça fazla.  Oysa Duygu bir hafta sonra az kaldı 2 göz bir ağız şeklinde kalacak. Olmadı Murat olmadı!

Adanın öbür tarafına, Ünlülere bir göz atarsak kızlar-erkekler diye ayrıldıklarını fark ediyoruz. Erkeklerin içinde de Erhan ve diğerleri gibi vahim bir durum da dikkat çekmiyor değil. Gönüllüler zorunlu ateşkes yaparken, Ünlüler parça-pinçik oldu.

Dağhan Külegeç’in sarf ettiği "Erhan atlarla dura dura insan içinde nasıl davranılması gerektiğini unutmuş" sözleri çok büyük tepki aldı. Bu da kızlardan sonra ismi yazılacak isimler olarak Erhan ve Dağhan olarak altın harflerle adaya yazdırdı. Ama önce kızlar gidecek, gönüllülerde de Fatmagül, Duygu’nun karşısına yazılarak ‘’Adieu’’ denilecek. Oyun sürecek biz de daha neler olacak diye merakla ve şaşkınlıkla bakakalacağız.

Hayatta hiçbir şeyin sizi şaşırtmaması dileği ile…

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459?fref=ts

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..