Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '14

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor’un kötü çocuğu Turabi ve diğerleri

Survivor’un kötü çocuğu Turabi ve diğerleri
 

Survivor Gönüllüler Takımı


Survivor Ünlüler ve Gönüllüler Reytingleri alt üst ederek klasik yerini aldı ve yarışmacıları ile yine ses getirdi…

Bu sene program grupları yine daha çok “gönüllü” görünümünde ünlüler  ve Yetenek Sizsiniz Türkiye kontenjanından yer bulmuş Gönüllüler grubu olarak dikkat çekiyor. Aslında her biri birbirinden renkli ve yine akıllıca bir şekilde bir araya gelmiş çok renkli bir Survivor takımı kurulmuş.

İlk iki bölümü izleyip yarışmacılara baktığımda bu yarışı kimin götürebileceğini aslında yavaş yavaş kestirebiliyorsunuz. Fiziksel güçleri bir yana performansları ile parmak ısırtan bazı özel isimler not aldım…


Berna Sibel Deniz Canbeldek

Öncelikle bana göre bu sene bir bayan yarışmacının bu yarışmayı birinci bitirmesi büyük ihtimal. Hem hırsları hem de  fiziki kondisyonları ile bu yarışmada ne derece başarılı olacaklarının tahmin edebiliyorum.

Ünlülerden Merve Aydın, Gönüllüler takımından Berna Canbeldek dikkat çeken  Berna Sibel Deniz Canbeldek yarışmacılardan ve fazlasıyla birinciliğe yakın duruyorlar…


Yiğit Dikmen

Öte yandan erkekler arasında şimdilik sessiz tavrı ile pek dikkat çekmeyen Yiğit Dikmen‘in de şansını çok yüksek buluyorum. Olur da seyiricinin benimseyebileceği bir yalınlık gösterisi sunarsa finale kalan isimlerden biri olur.

Adada hareketlilik anlamında hırslarına kapılıp yüksek sesle konuşmaya başlamak,  bir  Survivor geleneğidir. İlk haftalar kendilerini seyirciye tanıtmak havasında olayları belki bilinçli, belki de bilinçsiz üstlerine çekerler…

İlk iki bölümde tavrı ve söylemleri ile dikkat çeken yarışmacı da Yetenek Sizsiniz Türkiye ile adını duyuran Gönüllüler takımından Turabi Çamkıran oldu.

Her Survivor’ın “bir kötü ilan edileni” vardır. Sanırız ki bu sezonun kötü çocuğunu anlamak için 2 bölüm izlememiz yetti. Sert tavırları ile Turabi şimdiden ünlülerinde monipilasyonu ile kötü çocuk ilan edildi.

 

 

 

 Yiğit Dikmen 

Turabi Çamkıran

Geçmiş Survivor tarihine baktığımızda bu rolleri üstlenen yarışmacıların birinci olamasalar bile yarışma süresince tempoyu ayakta tuttuklarını gözlemledik. Nihat Doğan, Duygu Çetinkaya ve Taner Baltacı gibi yarışmacılar Survivor’un kötü çocukları olsalar da yarışmanın unutulmazları arasında yer aldıklarını kimse inkar edemez.

 

 

 

Turabi Çamkıran 

Biliriz ki yapılan eylem doğru veya yanlış, karşı tarafında etkisi ile tarafları belirliyor. Genel anlamda tavırları ile sosyal medya da eleştiri yağmuruna tutulan Turabi’nin biliyoruz ki bir o kadar da fan kitlesi oluşacaktır. Çünkü yarışmacıların en büyük hatası, “bir yanlışı” çok fazla dillerine dolayıp yanlış yapanı farkında olmadan “yalnız değilsin… biz arkandayız” kitleleri ile buluşturmalarına neden olması. Sonuç olarak sert bir tavır ortaya koysa bile, kendine has dikkat çeken özellikleri ile Turabi, hem nefret edilen, hem de çok sevilen bir yarışmacı olmaya aday…. Zaman ne gösterir bilmiyoruz ama… tavırlarında genel anlamda bir değişme olmaz ise bu tavır birinci olmaz  ama izleyici unsurunun da etkisi ile finale kadar kalır…

ADANIN ETKİSİZ ELEMANLARI

 

tolga-karel 

 

 

Bana göre etkisiz elaman pozisyonunda olan ve adadan ilk ayrılacak isimlerde yavaş yavaş belli oldu. Tolga Karel, İsmail Baki Tuncer, Eda Özerkan ve Müge Uzel güç anlamında yarışmanın en zayıf halkaları ve ilk elenme potansiyeline sahip yarışmacılar… Ama yine de karşılarına gelen rakipleri sempatiklik puanları ile ezebilirler.

BİRAZ FAZLA MI COOL!

Gökhan Keser aslında başarılı bir performans ortaya koyuyor. Ama fazla ccol hareketleri ile zaman zaman seyriciye antipatik gelebiliyor. Yine de ada koşullarının Gökhan Keser‘i zamanla seyirciye yakın gelebilecek bir şekle dönüştürebilirse Gökhan Keser‘de bu yarışmada finale kalanlar arasında yer bulur.

gökhan-keser 

 

 

 

 

 

 


Emisa Samanta Mendes Gomes Avcı

Bana göre yarışmacılar arasında en renkli yarışmacı ise Gönüllüler takımında yarışan Samanta Avcı. verdiği röportajlar, kırık türkçesi ve sempatik tavrı ile kesinlikle dikkat çekiyor… Sessiz film oyununda Issız Adam’ı güvendiği bir Türkçe kalıbına sokup  İşsız Adam olarak anlatması ne derece kurnaz bir düşüncenin ürünü. Hem sevimli, hem de bu şekilde akıllıca basit hamleler yaparsan seyircinin kalbini kazanırsın…

 

 

Emisa Samanta Mendes Gomes Avcı 

Akın Saatçi

AKIN FARKINDA OLMADAN AVANTAJ ELDE ETTİ

Gönüllülerden Ünlülere bir kişi geçti. Aslında diğer takıma geçen yarışmacı için dezavantaj görünsede, yarışmacı için çok büyük bir avantaj ortaya çıkıyor. Oyuncu Akın Saatçi bu potansiyelden faydalandı ve belki de farkında olmadan seyircinin kendisine daha çabuk alışmasına neden oldu. Tıpkı eski yarışmacılardan Anıl‘ın seyirciyi kazanması gibi. Üstüne birde dokunulmazlık oyununu kazanınca iyice hafızalara kazınan Akın Saatçi bence Survivor’da iyi ilerleyen yarışmacılardan. Ama kondisyonunun bu yarışmanın finali için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Yine de bu yarışmada uzun yol alacaktır.

 

Akın Saatçi 

Mert Palavaroğlu

BU ÇOCUĞA DİKKAT
Ünlülerin görmezden geldiği ağzı laf yapan gönüllülerden Mert Palavaroğlu ise bence yarışmanın sessiz bombalarından biri olmaya aday. Bu yarışmacı da bir potansiyel var… Ama bunu olumlu mu yoksa olumsuz mu kullanacak bunu zaman gösterecek…

Survivor boyunca Survivor’u kendi dilimden aktarmaya devam edeceğim. Survivor sezonu açtı, izleyici ekrana kiltilendi. Bakalım bu kadar yarışmacı içinde birincilik bayrağına kim ulaşacak?

 

 

 

Mert Palavaroğlu 

 

Volkan Türkcan

vturkcan@televizyondizisi.com

https://twitter.com/yerlidizi

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..