Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
Bilgisayar
 

Süs Püs ve Oyun

Süs Püs ve Oyun
 

Kız çocukların en çok yapmayı sevdiği şeyler süs püs ve oyundur. Herhangi bir şeyi süslemek ona güzellik kazandırmak ve bir şeyleri baştan yaratmaktır. Bunu yapabilecekleri bebekleri ve bir takım oyuncakları bulunmaktadır. Bilgisayar çağında yaşadığımız bu devirde kız oyunları kategorilerinde birçok çeşit oyun kızların hizmetine sunulmuştur.

Evcilik oyununda neler yaptığımızı düşünelim. Kendimizi bir evi hanımı olarak tayin edip bir ev hanımının yapacağı her şeyi yapardık. Yemek, temizlik, çocukları  okula göndermek gibi temel görevleri üstlenirdik. Tabiî ki internetteki oyun çeşitleri çok daha görsel ve çeşitlidir.

Hala en çok oynanan kız oyunları yemek yapma, saç tarama gibi oyunlar olsa da şimdilerde bol bol oyun türemiştir. Bunlardan bazıları şöyledir; harlem shake, kıyafet giydirme, barbieli oyunlar, makyaj yapma, moda oyunları, temizlik yapma, yoga oyunu, bebek bakıcısı, ip atlama, kuaförcülük, terzicilik ve aklınıza gelebilecek her meslek ile ilgili oyunlar mevcuttur. Bu oyunlarla kızların küçük yaşta algılama özelliklerini artırarak, görsel ve grafik özellikleriyle beraber ilgi çekerek düzenli olarak zeka gelişimlerini sağlayabiliriz. Bilgisayar çağında yaşadığımız şu zamanlarda çocukları bilgisayardan uzak tutmak maalesef kolay değildir. Bilgisayar kullanmalı ama sınırını öğretmek ve bazı çizgileri aşmamasını sağlamak bizim elimizdedir.

Oyunların kız oyunları erkek oyunları şeklinde ayrılması da ilginç olsa da bir makyaj oyununu erkeğe oynatamayacağımızı düşününce böyle kategorize etmek de yanlış olmadı. Ama tabiî ki bazı kız oyunlarının içinde erkeklerin oynayabileceği erkek oyunlarının içinde de kızların oynayabileceği oyunlar mevcuttur. Söz konusu olan oyun olduğunda kesinlikle o kız oyunu sen onu oynama gibi bir durum yoktur. Evcilik oynadığımızda bile oyunun içine bir iki erkek dahil ederdik. Süse püse ve oyuna düşkün kızlar kız oyunlarıyla güzel vakit geçirebilir.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..