Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2380
 

Süslü ve tembel kadın yemeği

Süslü ve tembel kadın yemeği
 

Şu anda televizyonum açık ve ben bugün hangi yemeğin tarifini verecekler diye merakla ekrana bakıyorum. Programı şarkıcı Emel Müftüoğlu ile Elif Korkmazel hazırlıyorlar.

İlk yemek tarifini Müftüoğlu veriyor. Yemeğin adını da kendi koymuş; Süslü ve tembel kadın yemeği...

Neymiş; süslü ve tembel kadın sürekli gezdiği için, akşama eşine kolayca bir yemek hazırlamak istediğinde bunu yapabilirmiş...

Malzemeler ise şöyle;

1 kilo bonfile
1 paket mantar
1 kilo krema
Hardal
Tereyağı

Malzemeleri görünce ister istemez gülümsedim. Tabii kadın süslüyse, bu malzemelere verecek parası da vardır. İyi de, o zaman bunca zahmete ne gerek var? Alırsın kocanı, dışarıda yersin yemeği, daha ucuza gelir, değil mi ama?

Tereyağını erit, bonfileleri pişir, onları pişerken mantarları doğra, ardından tava boşalınca mantarları da pişir. Krema, hardal ekle vs vs.

Benim bildiğim, süslü ve tembel kadınlar yumurta kırar, ya da makarna haşlarlar. Demek trend (!) değişmiş artık.

Şu ana kadar yazdığım işin şakasıydı tabii. Süslü ve tembelken bile ortaya yemek koyan kadını takdir ederim elbette. Benim takıldığım nokta; televizyonu izleyen kitlenin gerçeklerine göre davranılmaması. Dün de marzipanlı bir pasta yaptılar. Yakında Kiewski falan bekliyorum.

Bir zamanlar yeşil mercimekli yemek versiyonları vardı. Çoğu insan alay etse de, ben çok memnundum halkım adına o programdan. En azından beslenme uzmanı, öğretim görevlisi bir bayan sunuyordu.

Bana bir fırsat verilse ' Halkın mutfağı ' adlı bir program hazırlar ve orada hangi yemeği en ucuza ve en lezzetli olarak nasıl pişirirler anlatmak isterdim. Mesela çocukluğumda çok sevdiğim, şimdilerde kolesterol korkusuyla 2-3 yılda bir yaptığım yumurta boranisi gibi.

12 dakika haşlanmış, doğranmış yumurtanın üzerine, sarımsaklı süzme yoğurt döküp, onun üzerine de, yağı kızdırıp içine kırmızı toz biber eklemek ve bu sosu yoğurdun üzerinde gezdirmek.

Şahsen bu boraniyi Süslü ve tembel kadın yemeğine tercih ederim. Bu da ' Alçakgönüllü ev hanımı yemeği ' olsun, hepinize afiyet olsun!

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Tülin Hanım söylediklerinize aynen katılıyorum. Borani tarifiniz bana da çocukluğumu hatırlattı. Ben de bayılırdım o yemeğe. Onun bir de patateslisini yapardı annem. Ayrıca yumurtanın kolestrolde suçu olmadığını kanıtladı bilim adamları. Patatesle karıştırıp yapabiliriz. Hatta hemen yarın yapayım. Afiyet olsun.:))

Gönül (Avcı) Aygün 
 05.02.2010 3:03
Cevap :
Gönül hanım, ben de pazar günü yapayım bari:) Artık eve patates almadığımız için yumurtayla yaparım gene. Size de afiyet olsun. Sevgilerimle...  05.02.2010 15:24
 

Merhaba Tülin Abla, benim de yadırgadım bir konudur, dizi oyuncularının, şarkıcıların yemek proğramları sunması, daha doğrusu yemek hazırlaması, tarif etmesi...Eskiden aşcılar tarif verir, sunucular proğramı sunardı.Yani, işin ehli hazırlar yemeği, püf noktalarını verirdi, sunucu da konuğunu ağırlardı... diye biliyorum...***Tv yapımcılarının, showman lerin savunduğu türlü şaklabanlıklarına, çirkinliklere kılıf bir sözcük gurubu var ya ' halk bunu istiyor' acaba halk bunu mu istiyor?Yoksa hayretle mi bakıyor tüm olan bitene ? Oluşan çirkinlik çorbasına kepçe mi yapılıyor halk acaba? hani, acaba diyorum...***Medyatik kişiliklerin hitap ettikleri belli bir zümre, hayranları v.s. olabilir anlar ve saygı duyarım.Bir yandan da gözardı edilen dediğiniz gibi bu olanaklara hiç ulaşamayan yurttaşlarımız var.***Bu tür proğramları medyatik kişiliklerin reyting oranını düşünmek yerine, 'gerçekten' halka faydalı olmak adına özellikle beslenme uzmanlarının katkılarıyla hazırlanmasını tercih ednlrdn

petek sinem 
 09.04.2008 11:14
Cevap :
Ah Sevgili Petek'çiğim; Senin henüz minik bir çocuk olduğun yaşlarda yemek programı sunan bir Kayahan bey vardı ki, keşke izlemiş olsaydın onu. Boynunda fuları, güzelim İstanbul Türkçesi ile, şiir okuyarak yemek tarifi verirdi. Malzemeleri eklerken bile şiirsel cümleler kurardı. Yemek yapma zevkime çok katkısı olmuştur Kayahan beyin. Tabii bir de genç yaşta kaybettiğimiz Tuğrul Şavkay'ın mükemmel gurme yazılarını da asla es geçemem. Medya reyting yüzünden basitleşmeye devam ediyor ne yazık ki. Sevgiler yolluyorum sana şeftali çiçekleriyle...  09.04.2008 12:40
 

MERHABALAR...TÜLİN HANIM...! "Süslü ve tembel kadın yemeği" İLGİNÇ İSİM..??? RESİMDENDE SANKİ LEZZETLİ BİR DAMAK TADI VEREN BİR YEMEK..??.BENCE MALZEMELERDE ÇOK GÜZEL...! SİZ TADINA BAKTINIZ MI..? BUNUN YANINDA ŞÖYLEE GÜZEL BİR "KIRMIZI ŞARAP"DA GİDER YANİ...ÖYLE DEĞİL Mİ..? AFİYET OLSUN...ELLERİNİZE SAĞLIK...! NECİP KÖNİ - ADANA/TR

Necip Köni - Adana / TR 
 06.04.2008 16:50
Cevap :
Valla ben bu yemeği asla yapmam doğrusu:) Bonfileyi sarımsak, sirke, defne yaprağı ve domatesle pişirmek en güzelidir. Sevgiler...  06.04.2008 21:47
 

İçtim çorbayı doldurdum torbayı, uyumuş kalmışım gene, unutmuşum kafayı doyurmayı :)

Yalınayakbaşıkabak 
 06.04.2008 0:29
Cevap :
Yalınayak, başıkabak birinden de ancak bu beklenir zaten:)  06.04.2008 21:45
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 261
Toplam yorum
: 2348
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 2088
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster