Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Susmak Bazen Ne Demektir?

Susmak Bazen Ne Demektir?
 

Bazı insanlar vardır kimsenin kötü olmasını istemezler. Herkes iyi olsun herkes sağlıklı olsun herkes mutlu olsun isterler. Kötülük yapmak nedir bilmezler. Herkese iyilik yapmak isterler karşılık beklemeden. Başkaların başarılarına ve düşüncelerine saygı duyar ve kendi pozitif düşüncelerini de katmak isterler.

Saydıkların her insanda olması gereken davranış biçimidir aslında, bir özellik değildir. İnsan olmanın erdemliği budur zaten!

Bu tür insanların maalesef günümüzde pek değeri bilinmez. Zorba insanlar tarafından hor görülür küçümsenir değer verilmez. Aslında doğru davranışlar olduğunu bilirler ancak işlerine gelmez!

İşlerine gelmez çünkü bencil insanlardır bu tipler. Kötülük nedir bilmeyen insanları kullanmaya çalışırlar ve girişimlerin sonucunda çoğunlukla istediklerini elde ederler. Elde etmek denilirse tabi.

Elde etmek emeğin sonucu olarak tanımlarım ben. Mazlumların ve iyi niyetli insanları kandırarak elde edilenleri kazanç değil gasp sayarım her zaman. Türkçesi budur!

Gidin inceleyin araştırın, bu tür zorba insanların yirmidört saati rakamları düşünerek geçirdiklerini görürsünüz.

7/24 parayı düşünmeden rahat edemezler!

Parayla yatar parayla kalkarlar.

Mazlum insanlar insani erdemliklerini önde tutarak zarar verdikleri zorba insanlarla konuşmamazlık etmezler. Zorbaya zorbaca cevap vermeyi bildikleri halde aynı dilde cevap vermeyi değil susmayı tercih ederler. Aptal yerine konulduklarını bildikleri halde üstelik.

Susarlar ve zorba davranışların yanlış davranış olduğunu anlayıp bir gün özür dilenir beklentisiyle günlerce aylarca hatta yıllarca sabırla beklerler.

Susmak veya konuşmamazlık etmemek afetmek değildir.

Siz siz olun böyle bir durumla karşılaşırsanız eğer karşınızdaki kişi samimiyetine inanarak özür dilemedikçe kesinlikle afetmeyiniz asırlar boyu geçsede!

Varsın vicdanıyla hesaplaşsın, hücreleri mitöz bölünmeye yüztütsün!

Benden bu kadar bu akşam..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..