Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '08

 
Kategori
Mizah
 

Susmak lazım!

Susmak lazım!
 

www.yenimesaj.com.tr alıntıdır.


Benim dört kişilik ailemin tamamı FB.dir. Kardeşlerimden ikisi GS. Biri BJK. Biri FB. Bacanağım BJK. Kayınpederim BJK. Kayınçom GS. Baldızım GS. Vs bu böyle gitmektedir. Futbol sevgimiz hiçbir zaman aile sevgimizin önüne geçmemiştir! Futbolda takım değiştirmek olmaz...

Siyasette insanlar, zaman zaman tepkilerini değişik partilere oy vererek gösterirler. Bunu değişik platforma taşıyanlar ise öküz altında buzağı arayanlardır. !!+%&/)? Tabi bu, anlayana! 

Bizim, siyasi partilere olan bakış açımız aynen yukarıda olduğu gibi görecelidir. Özellikle siyaset deneme yanılma yöntemi ile birlikte vardır. Herkes birbirinin düşüncelerine saygı duyar ve siyaset, hiçbir zaman aile ve dost ilişkilerimizden daha önemli olamaz. Eğer öyle olsa, insanlar kendinden olmayanlar ile ilişkilerini dondurur; 

Kendinden olmayan bakkala, kendinden olmayan kahveye, kendinden olmayan meyhaneye, kendinden olmayan okula, kendinden olmayan camiye, kendinden olmayan nüfus dairesine, kendinden olmayan belediyeye, kendinden olmayan müşteriye; ne giderler, ne iş yaparlardı. 

Masa başında devlet garantisi maaşı olanlara veya ekonomi sıkıntısı olmayan şahıslara veya her şeyi göze almış arsızlara diyeceğim o ki. 

Bürokrasinin kılıcı mı daha keskin, yoksa iktidarın mı? 

Birbirinden farklı kutuplarda çalışan bacasız bu sektörün, yurdum insanını bir kobay olarak kullandıkları gerçeğini, yıllardır nasıl görmeyiz? 

Burada, kendi takımımızdan olmayanlara, kendi partimizden olmayanlara, çalakalem ağzımıza ne gelirse söyleyeceğiz… Türk örf ve adetlerini hiç ederek, yetmişli yılların sinema afişleri ile yazılan bloglarda sörf ederek, geçmişimize sahip çıkacağız, ba ba ba! Sonra, hepimiz bir aileyiz diyerek dirsek temasta göbek atıp eğleneceğiz. Hadi canım sende… Kimi kandırıyon? "Dün, dün dür. Bugün, bugün dür." Devri geçti artık. 

Şşşşşt arkadaşım sözüm sana! Hiç takacak cümle arama boşuna, ağızdan laf çıktımı bir kere adres sormaz, gider o gideceği yere! Ben senin tuttuğun takımı tutmuyor olsam bile, senin siyasi görüşünü beğenmesem bile, benimle hora teper, dans eder misin? 

Bilirim ki etmezsin. Zaten bende seninle oynamam! 

Delinin biri yolun ortasına hacetini görürse ve insanlar ona bir şey demezlerse normaldir çünkü o delidir. Yok birileri kalkıp ona neden hacetini tuvalete yapmadığını sormaya kalkarsa, biraz tuhaf kaçar! Yok, birileri ona “ne güzel hacetini etmişsin. Çekil kenara bende seninkinin yanına yapayım derse, “yok birbirimizden farkımız” olur! 

*Neyzen anekdotu: Hüseyin Sehsuvar anlatıyor:"
...küfürlere başladı. Sonra başını sola çevirip bana döndü: 

Hüseyin, ben önüme gelene sövüyorum. 

—Söversin,  

Bana bir şey yapmıyorlar? 

—Ne yapacaklar?  

—Ulan yoksa bunlar beni adam yerine mi koymuyorlar?  

Yahu kardeşim biz uzaylı mıyız? Hepimiz aynı formatta mı olmalıyız? Yukarıda benim ailem gibi, içinde her takımdan taraftarı olan, içinde değişik partilere oy vermiş olan, başka kimse yok mu aramızda? Hadi bu yabancıdır dersiniz koy..sepete! Yahu insan hiç kendi ailesinden, eşinden, dostundan da mı utanmaz... hı? 

Çarşıya pazara çıktığımız zaman karşılaştığımız insanların, hangi takımı hangi partiyi tuttukları, alnındaki çizgilerde mi yazıyor. Biz, Allahın selamını sadece kendimizden olanlara mı vereceğiz? 

Bizim de, en az sizin kadar bütün konularda hata yapma hakkımız yok mu? Bizim de, en az sizin kadar bütün konularda sevinme hakkımız yok mu? 

Velhasılıkelam biz kendimizden olmayan rakip takımı ve taraftarlarını, kendimizden olmayan rakip parti ve partilileri ne zaman bir İngiliz takımından bir yunan takımından, bir Amerikalıdan bir Rusyalıdan daha fazla seveceğiz? 

 

Milliyet blog içersinde bize verilen bu güzel fırsattan istifade ederek yazılarımızda ne zaman sadece belirli kesimleri hedef alarak kin kusmaktan vaz geçip, yapıcı ve hoş görü ile birbirimizi seveceğiz. 

 

Tabi ki, hiçbir zaman!
Bizleri aksi yönde formatlamışlar ve her gün güncelliyorlar.
Biz bu kafayla gidersek askere, ooooooh ooooh çok işimiz var çok.
İyisi mi susmak lazım susmak! Her aklına geleni yazana iyi gözle bakmıyorlar…

Not: Gerçekten hayırlı bir iş mi yapmak istiyorsunuz? "Bekarları evlendirin kampanyası düzenleyin" hiç olmazsa hayır dua alırsınız, boş işlerle uğraşmayalım artık. [ferforje pano benden]

“Şşşşşt bakma bana öyle kötü kötü…”
Bu bir mizahtır şakadan anlasana yahu?

* Alıntıdır vallahi nerden alıntı hatırlamıyorum, sahibinden çok özür dilerim.:(
Bu yazı mizah katagorisine yakıştı mı? Bilmiyorum. Benim de bu katogori de bulunma hakkım var. :)))

Tekrar not: Gani'ye, Duran'a, yerinde durmayan Rıdvan'a, sevgili kardeşim Ali'ye, (gülcü) ilkokul arkadaşım Veli'ye, Ömer S. Çetin ağabeye, Ömer Şerife, kısaca tüm Silivri ve Türkiye'ye selam ederim.:))) 

M.Talip Girgin 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..