Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Süt bezleri büyüyen kadınsı erkekler

Süt bezleri büyüyen kadınsı erkekler
 

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, jinekomasti yani meme büyümesi olan erkeklerin lazer lipoliz ile 1.5 saatte tedavi edilebileceğine dikkat çekiyor.


Kadınlık hormonu daha fazla salgılanan, dolayısıyla erkeksi otoriteyi alt üst eden kadın göğsüne sahip erkeklerden ve bunun 1.5 saatte kalıcı tedavisinden bahsedeceğiz bu yazımızda.

Maalesef bazı erkekler tıpkı kadın göğsü gibi büyük, belirgin ve sarkık göğüslere sahipler. Düşünsenize bir erkeğin kadın memesi hacminde bir göğüsle yaşamaya mahkûm olduğunu… Bu deformasyon aslında erkeğin psikolojisini, sosyal ve özel yaşamını, erkeksi imajını yerle bir etmeye yetiyor. Kıyafet özgürlüğünü sınırlıyor. Özellikle yaz mevsiminde ince kıyafet ve tişörtler yerine göğüslerini gizlemeye yarayan geniş kıyafetler tercih etmek zorunda kalıyorlar. Denize, havuza girmek ise tam bir kâbusa dönüşüyor. Çevresinden gelen ve göğüslerine odaklanan şaşkın bakışlar son derece rahatsızlık, huzursuzluk veriyor. Ruhsal travmalara kapı aralıyor.

3 tipi var fakat en çok…

Bu rahatsızlığın adı, jinekomasti (kadın tipi göğüs formu). Bazı erkeklerin yaşadığı bu sorunun nedenleri belli, yarattığı estetik ve psikolojik sorunları belli ve tedavisi ise çok net ve kalıcı. Detayları birlikte okuyalım.

Erkeklerin göğüs dokusu kadınlarınki ile benzerlik gösterir. Süt bezleri ve yağ dokusu erkeklerde de vardır. Ancak süt bezleri süt veremeyecek kadar küçüktür. Ve yağ dokusu azdır. Göğüs kafesinde biraz belirgin bir görünüme sahiptir. Bu dokulardaki (çoğunlukla yağ dokusu baş aktördür) anormallikler sonunda farklı tiplerde kadınsı meme büyümesi ortaya çıkar:

Yalnızca süt bezlerinin büyümesi sonunda oluşan jinekomasti tipi

Yağ doku hacminin arttığı tip

Ve her iki dokunun birlikte büyüyerek oluşturduğu jinekomasti türü.

Şanssız erkeklerin oranı

Vücuttaki hormonal değişikliklerin, kalıtımsal faktörün etkisiyle göğüs dokularında başlayan büyüme çocuklukta ortaya çıkmaya başlar. Jinekomasti rahatsızlığının yüzde 65’i, 10 ila 16 yaş diliminde ortaya kendini gösteriyor. Ama endişelenmeyin, çünkü ergenlik dönemindeki meme büyümesinin yüzde 90’ı, ergenlikten sonraki 3 senede kendiliğinden yok oluyor. Kalan yüzde 10’luk dilimdeki erkekler ise maalesef kadınsı göğüslerle yaşamak zorunda kalıyorlar.

Jinekomasti rahatsızlığını yaratan asıl faktörün, kandaki kadınlık hormon salgısının erkeklik hormon salgısından daha fazla olduğunu unutmadan kalıcı tedavinin nasıl yapıldığına göz atalım.

90 dakikada kalıcı erkeksi göğüsler

Yukarda da bahsettiğimiz gibi daha çok göğüsteki yağ dokusunun büyümesiyle oluşan jinekomasti günümüz tıp teknolojisinde yaşanan gelişmeler ışığında çok hızlı ve kalıcı çözümlere kavuşturulmaktadır. Kalıcı yağ dokularının tedavisinde kullandığımız lazer lipoliz yöntemiyle erkekler jinekomastiden ömür boyu kurtulabiliyorlar. Bu yüz güldürücü tedavi yöntemi, 90 dakikada tek bir operasyonda başarılı bir şekilde sonuçlandırılıyor. Lokal anestezi altında lazer lipoliz ile yaptığımız tedavide süper ince kanüllerle, dikiş gerektirmeyen kesilerden girerek fazla yağ dokusunu bir daha oluşmamak üzere tamamen parçalayarak yok ediyoruz. Hafif ve orta dereceli göğüs sarkmasında lazer ışınları cildi uyararak göğüs derisinin kendiliğinden toparlanmasını sağlıyor. Eğer göğüste ileri düzeyde sarkma sözkonusu ise o zaman lazer lipoliz ile birlikte cilt germe operasyonu uygulayarak sonuca gidiyoruz.

Risksiz işlem sonrasında konforlu iyileşme süreci

Lazer lipoliz yöntemiyle jinekomasti tedavisi günübirlik bir işlemdir. Hastalarımız aynı gün taburcu olmaktadır. Konforlu ve minimal ağrıların olduğu iyileşme sürecinin ikinci ve üçüncü gününde günlük işlerini yerine getirmeye başlayabiliyorlar. Risk içermeyen, dikiş gerektirmeyen bu tedaviden 10 gün sonra iyileşmenin etkileri, yeni göğüs şekli büyük oranda ortaya çıkıyor. Yağlar parçalanıp yok edildiği için hastalar ömür boyu bu rahatsızlıktan kurtulmanın, erkeksi göğüs ölçülerine kavuşmanın konforunu yaşıyor.

 

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN

www.estetikport.com

 

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..