Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Süt Dilimi

Süt Dilimi
 

Malzemeler
2 Yumurta
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Süt
1,5 Yemek Kaşığı Kakao 
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kreması İçin
1 Paket Krema
1 Paket Krem Şanti
1 Yemek Kaşığı Süt
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
 
Hazırlanışı
Kreması için; Bir kaba krema ve krem şantiyi koyup karıştırın.
Üzerine sütü ve limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.
İyice karışan kremayı buzdolabına koyun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Keki hazırlamak için; Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpın.
Üzerine sütü, kakaoyu ve sıvıyağını ekleyip karıştırın.
Sonra kaba kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın.
En son kaba azar azar un ekleyip güzelce karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı döküp iyice yayın.
Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
 
Püf Noktası : Kekin kabarmaması için 2 dakika da bir fırının kapağını açın.
Pişen keki fırından alıp 5 dakika soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerini yağlı kağıtla kapatıp ters çevirin.
Ters çevrilen keki bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
Kesilen parçaya soğuyan kremayı döküp spatula yardımıyla iyice yayın.
Diğer kesilen parçayı kremanın üzerine koyup hafifçe bastırın.
Hazırlanan süt dilimini 1 gece buzdolabında bekletin.
Dinlenen süt dilimini dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...