Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '18

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Süt Dişlerinin Korunması

    Süt Dişlerinin Korunması
     

    Süt Dişlerinin Korunması


    Süt dişlerinin korunması gerçek dişleri kadar önemlidir. Çocuğunuzun sağlıklı bedensel ruhsal ve sosyal gelişimi, sağlıklı gülümsemesi le mümkündür.

    Süt Dişlerinin Korunması;
    Çocukluk ve ergenlik çağında gıdaların daha kolay çiğnenmesi ve besinlerden daha fazla yararlanım elde edilebilmesi, aynı zamanda düzgün konuşma ve özgüven kazanımında sağlıklı süt dişlerinin varlığı büyük ölçüde yardimci olur.

    Süt Dişleri Ne Zaman Tamamlanır?
    Bebeklerde 6 aylıkken sürmeye baslayan süt 24-30 aylarda tamamlanır. çıkarma sırasında diş etlerinde oluşabilecek kaşıntı, sislik, salya akis, iştahsızlık gib huzursuzluklar: süt dişlerinin çıkması ile kaybolur.

    Sürme tamamlanana kadar olan bu huzursuzluk döneminde çocuğun rahatlaması için, eczanelerde satılan pomatlar, diş kaşıyıcı fırçalar ve halkalardan yararlanmak faydalı olacaktır. Her çocukta 20 adet olan süt dişleri kalıcı dişlerin doğru yerde ve pozisyonda sürebilmelerinde rehberlik görevini üstlenirler.

    Süt dişlerinin korunması

    Süt Dişlerinin Bakımı
    7-11 yaşlarda süt dişleri sallanmaya başlar ve altından gelen kalıcı değişimin sağlık dişler onların yerin olabilmesi; ilk dişler olan süt dişlerinin sağlıklı korunabilmesi ile mümkündür. Bu nedenle dişler ağızda görünür görünmez çocuğun ağız diş temizliği ve diş hekimi ile kisi başlamalıdır.
    İlk süt dişlerin temizliği sabah akşam, temiz bir tülbent veya steril gazlı bez ile yapılır. 3 yaşına geldiğinde macun ve yaşına uygun boyutta üretilmiş fırça kullanmaya başlayabilir, ancak macunu yutmaması için mutlaka kontrol edilmelidir. Süt dişlerinin görevleri ve önemi göz önüne alındığında, kötü görüntü, ağrı koku, enfeksiyon ve erken süt dişi çekimlerine neden olabilecek, süt dişi çürük ve kayıplarının oluşmaması için mutlaka iyi korunmaları gerekmektedir.

    Tüm bedensel sağlığı, yaşam kalitesini beslenmesini ve estetiğini etkileyen ağız diş sağlığının düzeyinin iyileştirilmesi, çocukluk çağından itibaren verilecek eğitim ve bu süreçte kazandırılacak bilinçle mümkün olabilir. Bu bilinci kazandırmak amacı ile bir takım koruyucu hekim taramaları ve tedavi yöntemleri uygulanır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 63
    Kayıt tarihi
    : 26.06.18
     
     

    Sürekli okuyan araştıran bilinçli bir ebeveyn olmaya çalışan bir kız bir erkek iki çocuk annesi ..