Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
1948
 

Süt içmeyi zevkli hale getirin

Süt içmeyi zevkli hale getirin
 

Merhabalar,

Mesleğim gereği çeşitli ortamlarda besinler, beslenme, diyet konularında sorular alıyor ve yanıtlarını vermeye çalışıyorum.
Bunların başında da süt içmeyi sevmiyorum, eksikliğini hissetmemek için ne yapabilirim sorusu geliyor.
Çevremdeki insanlara bazı sorular yönelterek genel eğilimin süt içmenin alışkanlığa dönüşmediği sonucunu aldım. Yapılan bir çok araştırma da zaten bunu kanıtlıyor.

Peki süt içemeye alışmak için ne yapmak lazım? hiç düşündünüz mü?
Ben yanırtını vereyim

*sütün yararlarını öğrenin
*meyvelerle karıştırarark daha keyifli hale getirebilirsiniz.
*küçük bir fincanla içmeye başlayabilrsiniz
*renkli bardak ve pipetler kullanabilirsiniz
*süt içmek için bahaneler üretebilirsiniz (süt sakinleştirir, kemikleri güçlendirir, tok tutar)
*sütü tatlı ve yemeklerinizde kullanmayı deneyin

Neden mi bugün süt içme üzerinde durdum?
Çünkü ülkemizde bir çok kronik hastalığın temelinde dengesiz beslenme, yetersiz kalsiyum alımı yatıyor. Bunu küçücük bir pencereden de olsa yazılarımla sizlere aktararak bir ölçüde önleyebilmek için.

Sağlıklı, mutlu ve kaliteli bir yaşam için her gün 2 bardak süt için.
ister meyveli, ister çikolatalı....

Sevgiler
Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

AYSEN HANIM ÖNCE MERHABALAR..! SİZİ TEBRİK EDERİM...İNSANLAR İÇİN ÇOK FAYDALI BİR KONUYU SEMİŞSİNİZ..! "KONUMUZ=SÜT" SÜT DOĞDUMUZ ANDAN İTİBAREN ANAMIZIN SÜTÜ ile HAYATIMIZIN GÜNDEMİNE OTURUR.SÜT ÜRÜNLERİ ASLINDA O KADAR ÇOKTUR Kİ GÜNDELİK HAYATIMIZDA,HEM YİYECEK OLARAK,HEMDE İÇECEK OLARAK.PEYNİR ve ÇEŞİTLERİ+YOĞURT ve ÇEŞİTLERİ+SÜT ve ÇEŞİTLERİ+KREMALAR ve ÇEŞİTLERİ+SÜT TOZU ve ÇEŞİTLERİ+DONDURMA ve ÇEŞİTLERİ+AYRAN ve ÇEŞİTLERİ+KAYMAK ve ÇEŞİTLERİ gibi ÇEŞİTLİ YİYECEK ve İÇECEKLERİMİZDE DOLAYLI veya DİREK OLARAK KULLANARAK TÜKETİRİZ...HELE HELE DEDELERİMİZDEN KALMA BİR TAVSİYE YOĞURT SUYU İNSANIN ÖMRÜNÜ UZATIR..! SİZİNDE SÜT ile İGİLİ VERDİĞİNİZ FAYDALI BİLGİLERE BENİM BU YORUMUMUN BİR EK BİLGİ OLACAĞI KANASINDA OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK BUNLARI AFFINIZA SIĞINARAK YAZDIM... SÜT İNSANIN KEMİK ERİMELERİNDE TAKVİYE EDİCİ (Ca) KALSİYUM İHTİVA ETTİĞNDEN ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR DİYE BİLMEKTEYİZ..! SİZE TEKRAR TEKRAR BU KONUYU GÜNDEME GETİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM. NECİP KÖNİ-ADANA

Necip Köni - Adana / TR 
 24.10.2007 16:44
Cevap :
Necip bey çok çok teşekkür ediyorum yorumunuz ve katkınız için. Yazı uzayıp çok sıkıcı olmasın diye bütün süt ürünlerini anlatmamıştım. dediğiniz gibi yoğurt ömrü uzatır, nedeni de suyundaki B2 vitaminidir. Saygılarımla  24.10.2007 19:45
 

Ağzımız süt kokarsa ya? Hıı! Ya sütünü soğutma' diye alay edilirsek, ne olcek ha?! Süt banyosu mu yaptın derlerse?... İdarecilik yaptığım kurumda yukardaki mahalle baskılarına rağmen süt içiyorum... Selamlar,sevgiler..

murat ertaş 
 18.10.2007 23:59
Cevap :
mahalle baskısı sizin sağlığınızı kurtarmıyor biliyorsunuz, üstelik sütü soğuk içmeyi deneyin. tebrik ederim bu arada siz iyi bir örneksiniz  19.10.2007 10:20
 

kızımın yanında belli etmiyorum tabi ama ben hayatımda süt içmedim, yoğurt,ayran vs.tüketiyorum ama hiç süt içmedim, sorum bu yaştan sonra(33 e bastım) içmeye, alışmaya çalışsam ileride olabilecek kemik erimesi sorununa bir çare olur mu? teşekkürler,sevgiler

Dilek Fuçucı 
 18.10.2007 23:29
Cevap :
Merhabalar, kalsiyum 3o yaşına kadar kemiklerde depolanır, 30 dan sonra ise yeteri kadar alınmazsa kemiklerinizden kullanılmaya başlar. Kemik kaybını her yaşta önlemek mümkünüdür. Geç kalmış sayılmazsınız. Küçük bir fincanla başlayın zamanla alışacaksınız. sevgiler  18.10.2007 23:38
 

iyi bir konuya değinmişsiniz. yoğurt olsa onun yerine olmaz mı?

Yine Yeni Yeniden 
 18.10.2007 23:22
Cevap :
teşekkürler, yoğurt da olur tabi ama unutmayın her besinin yeri ayrıdır, dengeli beslenmenin birinci kuralı çeşitliliktir, yoğurt sütten elde edilen yoğurt bakterileriyle üretilmiş fermente bir üründür. İKİSİNİN DE farklı özellikleri olduğunu unutmayın. Hadi bahaneleri bırakın ve bir minik fincan süt doldurun kendinize, benden olsun... afiyet olsun  18.10.2007 23:41
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 97
Toplam yorum
: 102
Toplam mesaj
: 45
Ort. okunma sayısı
: 2927
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster